Τη Θάσο θα επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 

 

Ο δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Πιπίνη, επισκέφθηκαν τον Πατριάρχη και του παρέδωσαν την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου που τον προσκαλεί στο νησί. 

 

Η ανακοίνωση του Δήμου Θάσου: 

 

«Το Σάββατο (2/4), ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Πιπίνη, επισκέφτηκε την Ιερά Καθέδρα του Οικουμενικού Θρόνου της Αγίας και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και παρέδωσε εις χείρας του Οικουμενικού Πατριάρχη την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ο Δήμος της Θάσου προσκαλεί τον Παναγιώτατο να επισκεφτεί το Νησί της Θάσου τον προσεχή Σεπτέμβριο, την οποία ο Παναγιώτατος και αποδέχθηκε

 

Τα διαδικαστικά μιας επισκέψεως, σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη, θα πραγματωθούν με την ευλογία του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανου, δια της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου». 

 

Σχετικά ο δήμαρχος Θάσου δήλωσε:

 

«Μια επίσκεψη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίου αποτελεί ύψιστη τιμή για το λαό τη Θάσου και θα αποτελέσει μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία της Νήσου, ως η πρώτη επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στον τόπο μας».