Δήμος Θάσου

Η επιτάχυνση της ανάκαμψης από τις επιπτώσεις της πανδημίας στον νησιωτικό τουρισμό και η οικοδόμηση μεγαλύτερης ανθεκτικότητας έναντι μελλοντικών κραδασμών, σε συνδυασμό με το τουριστικό μάρκετινγκ και τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, είναι το αντικείμενο της συνεργασίας που ξεκίνησε ο δήμος Θάσου με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων “Το Κάστρο”, κάνει κάλεσμα στον κόσμο να αγωνιστεί και να συστρατευθεί στην προσπάθεια για να μην χαθεί “το κύτταρο του Λαϊκού πολιτισμού”, όπως αναφέρει, για τις Αποθήκες Μεταλλείων στα Λιμενάρια.

Τη Δευτέρα (12/02), στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θάσου, αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση ψηφίσματος και η στήριξη προς τους αγρότες.

Αντίθετη με την κοπή σχεδόν 100 δέντρων για την κατασκευή του έργου της ανατολικής εξόδου του παραλιακού τμήματος του οικισμού των Λιμεναρίων, δηλώνει η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου.

O δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης, με ανακοίνωση του απάντησε στη Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου, που ανέφερε σε δική της ανακοίνωση πως ο κ. Κυριακίδης δεν επέτρεψε στο Λύκειο του Λιμένα να κάνει γυμναστική στο κλειστό γυμναστήριο του Λιμένα, που βρίσκεται μέσα στο σχολείο αλλά δεν ανήκει σε αυτό.

Στο δημοτικό συμβούλιο Θάσου έγινε γνωστό πως οι 5 πρώτοι μαθητές της Θάσου στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2024, θα βραβευθούν από τον Δήμο και θα ενισχυθούν με το ποσό των 1.000 ευρώ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου θέτει ερωτήματα προς τη διοίκηση του Δήμου, για τους χώρους άθλησης στο νησί, ενώ αναφέρει πως δόθηκε οδηγία από τον δήμαρχο να μην χρησιμοποιείται από το Γυμνάσιο-Λύκειο Λιμένα το κλειστό γυμναστήριο (είναι μέσα στο σχολείο αλλά δεν ανήκει στο σχολείο), και μόνο μετά από πιέσεις, έγινε δεκτό να χρησιμοποιείτε το κλειστό, μόνο στην περίπτωση που βρέχει την στιγμή του μαθήματος της γυμναστικής.

Τον Δήμο Θάσου επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, την Τετάρτη (17/01), και ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Θάσου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί και είναι στην αρμοδιότητα της περιφέρειας.

Ο δήμαρχος Θάσου αποφάσισε λόγω κακοκαιρίας, να μην λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες Θεολόγου-Ποτού την Τετάρτη (10/01).

Ο Δήμος Θάσου και  Δημοτική κοινωφελής επιχείρηση Θάσου τους πολίτες στο «Καλογερικό» σήμερα, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 για τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Υπεγράφη από τον δήμαρχο Θάσου, Ελευθέριο Κυριακίδη, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ, Κωνσταντίνο Μανίτσα και τον Γεώργιο Μαρκογιαννάκη (εκπρόσωπο οικονομικού φορέα), η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “Δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων οικισμών Πρίνου & Όρμου Πρίνου”, συνολικής δαπάνης 4.427.131,42 ευρώ.

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου, στο Λιμανάκι του Λιμένα Θάσου, έγινε η εκδήλωση για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου καραβιού του Δήμου Θάσου. 

Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο καράβι του Δήμου Θάσου, στο κτήριο του Καλογερικού στον Λιμένα.

Διαγωνισμός: Θέλεις να σχεδιάσεις τη Χριστουγεννιάτικη κάρτα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θάσου;

Στους σταυρούς προτίμησης και στο συνδυασμό «ΣΥΜΠΡΑΞΗ Ευθύνης» του κ. Κυριακίδη προηγούνται οι Πυρήνας Ευστράτιος, Μανίτσας Δημήτριος, Καραβούζης Στυλιανός (Στήβης) και Τσολάκης Σταύρος.

Την Παρασκευή (6/10), ο Δήμος Θάσου παρέλαβε ακόμη ένα καινούργιο απορριμματοφόρο όχημα. Πρόκειται για απορριμματοφόρο όχημα τύπου πρέσας χωρητικότητας 16m3, συνολικής δαπάνης 196 χιλιάδων ευρώ.

Ο Δήμος της Θάσου για ακόμη μία φορά ευχαριστεί και συγχαίρει τους Εθελοντές του Συλλόγου Πυροπροστασίας και Πυρασφάλειας Ποταμιάς Θάσου. 

“Καταγγέλλουμε την οποιαδήποτε εκχώρηση Δημοσίων Υπηρεσιών σε εργολάβους και Αναπτυξιακούς Οργανισμούς Α.Ε., η οποία κοστίζει και σε ποιότητα και σε χρήμα”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του, ο Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Θάσου.

O δήμος Θάσου ανακοίνωσε πως αποφασίστηκε η άμεση εκκίνηση της διαδικασίας σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τον αναπτυξιακό Οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης ΝΕΣΤΟΣ Α.Ε., για την παροχή τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Θάσου.

Έληξε το βράδυ της Πέμπτης 31 Αυγούστου 2023 η προθεσμία για την κατάθεση των συνδυασμών για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Θάσου και του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO)

Με ανάρτηση του στα social media ο υποψήφιος δήμαρχος Θάσου, Βασίλης Κουτμάνης, αναφέρει τα πλάνα του για το δήμο Θάσου και κάνει κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν τη νέα του προσπάθεια.

Σελίδες