Ερώτηση με θέμα τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων σε σχολικές μονάδες του νομού Καβάλας κατέθεσε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου.

 

 Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις περιπτώσεις του 2ου Λυκείου Καβάλας, του 4ου Γυμνασίου Καβάλας, του 5ου Γυμνασίου Καβάλας, του Γυμνασίου Κρηνίδων και του Λυκείου Λιμένα Θάσου, σχολεία στα οποία καταργήθηκαν τμήματα, με αποτέλεσμα να «στοιβάζονται» σε αίθουσες 30 τ.μ. 26-27 μαθητές και μαθήτριες (δες ΕΔΩ). 

 

Αναφέρθηκε, επίσης, στις καταγγελίες για την ύπαρξη τμήματος ένταξης στο δημοτικό σχολείο Οφρυνίου, οι μαθητές του οποίου κάνουν μάθημα σε διάδρομο του κτιρίου (δες ΕΔΩ).

 

Μετέφερε, επίσης, τις καταγγελίες της ΕΛΜΕ Καβάλας, σύμφωνα με τις οποίες δίνονται προφορικές εντολές σε καθηγητές να μετακινούνται σε διαφορετικά σχολεία από αυτά που τοποθετήθηκαν στην αρχή της σχολικής χρονιάς, ενώ πρόσθεσε ότι είναι τέτοιο το πρόβλημα που στα περισσότερα σχολεία δεν έχει αναρτηθεί μόνιμο πρόγραμμα μαθημάτων, με αποτέλεσμα οι μαθητές να ενημερώνονται για το πρόγραμμα των επόμενων ημερών.

 

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ανησυχητική εικόνα που παρατηρείται σε σχολικά δρομολόγια, τα οποία είναι υπερπλήρη, με αποτέλεσμα να οξύνεται η ανησυχία σχετικά με την εξάπλωση του COVID-19 στη μαθητική κοινότητα.

 

Η κ. Ελευθεριάδου ρωτά την κ. Υπουργό πώς θα διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων και η υγεία των μαθητών στην Καβάλα, από τη στιγμή που το αρμόδιο Υπουργείο προωθεί τις αίθουσες με υπεράριθμους μαθητές, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, είναι μη εμβολιασμένοι:

 

Με ποιόν τρόπο θα αποφευχθεί η ανατροπή της εργασιακής ομαλότητας των εκπαιδευτικών, με τις λιγότερες ώρες εργασίας και τις μετακινήσεις που τροφοδοτούν οι πρωτοβουλίες του Υπουργείου, ποια είναι τα υφιστάμενα κενά στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό Καβάλας, και ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ώστε αυτά να καλυφθούν με εκπαιδευτικό προσωπικό.

 

(δελτίο Τύπου)