«Στο δημοτικό σχολείο Οφρυνίου μαθητές κάνουν μαθήματα στους διαδρόμους» δηλώνει στον KavalaNews102.8 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Σωστή Επιλογή" του Δήμου Παγγαίου και δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Μπαταλογιάννης

 

Το δημοτικό του Οφρυνίου το οποίο είναι το μεγαλύτερο στον δήμο Παγγαίου και το τρίτο στο νομό, έχει 231 μαθητές και οι ανάγκες σχολικής στέγης είναι για επιπλέον τρεις αίθουσες, σύμφωνα με τον κ. Μπαταλογιάννης.

 

«Υπήρξε μία υπόσχεση από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για μία λυόμενη αίθουσα όπου θα καλύψει τη μία από τις τρεις ανάγκες. Δεν έχει έρθει ακόμα. Το τμήμα ένταξης κάνει μάθημα στον διάδρομο

 

Υπάρχουν τεράστια λειτουργικά προβλήματα. Είναι 12 τα τμήματα από 20 έως 25 μαθητές. Δεν χωράνε μαθητές στις αίθουσες γιατί υπάρχουν ήδη αίθουσες λυόμενες και είναι ακατάλληλες» λέει ο κ. Μπαταλογιάννης. 

 

«Από τη μία έχουμε μία περιοχή με μεγάλη ανάπτυξη, την παραλία Οφρυνίου και έρχονται νέες οικογένειες που θέλουν να ζήσουν μόνιμα. Από την άλλη έρχονται εργάτες γης με τις οικογένειες τους και αυτή τη στιγμή έχουμε 100 παιδιά αλλοδαπών γονιών που προσπαθούν να ενταχθούν και να μάθουν την ελληνική γλώσσα. Τα 50 από αυτά δεν την μιλούν», επισημαίνει.  

 

Ο κ. Μπαταλογιάννης σημείωσε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο τέθηκε το ζήτημα για ίδρυση νέου δημοτικού σχολείου

 

«Υπάρχει άμεση ανάγκη να ιδρύσουμε νέο δημοτικό σχολείο που θα εξυπηρετεί την περιοχή του Οφρυνίου, του Ορφανίου, της παραλίας Οφρυνίου και της Κάριανης. Έχουμε 190 μεταφερόμενους μαθητές από την παραλία της Κάριανης, το Ορφάνι και το Οφρύνιο», λέει ο Δημήτρης Μπαταλογιάννης. 

 

Ακούστε όσα δήλωσε στον KavalaNews 102.8: