συγχώνευση τμημάτων

Το Υπουργείο Παιδείας εκμεταλλεύτηκε το νομικό πλαίσιο που η κυβέρνηση ψήφισε, εν μέσω πανδημίας, σχετικά με την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, στοχεύοντας, σαφέστατα, στην εξοικονόμηση προσωπικού και τη μείωση των απαιτούμενων προσλήψεων. 

Επανεξετάζονται οι συγχωνεύσεις σε τμήματα σχολείων στην Καβάλα σύμφωνα με όσα δήλωσε στον KavalaNews 102.8 ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης.

Ανεπίτρεπτες και λανθασμένες χαρακτήρισε τις αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις των τμημάτων σε εποχή πανδημίας η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αναστασία Αντωνίου μιλώντας στον KavalaNews 102.8. 

«Στόχος μας να μην υπάρχουν συγχωνεύσεις στις τάξεις. Θεωρούμε ότι παρακάμπτει τα δικαιώματα των παιδιών αλλά τους νόμους υγείας όπως έχουν θεσπιστεί» δηλώνει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου του 2ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, Δημήτρης Κεχαγιάς. 

Ένα «ποτάμι» μαθητών διαμαρτυρήθηκε την Δευτέρα (25/10) για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία.

 

Την έντονη δυσαρέσκεια τους εκφράζουν οι γονείς των μαθητών στο Γυμνάσιο Κρηνίδων, σχετικά με τις συγχωνεύσεις τ

Ερώτηση με θέμα τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων σε σχολικές μονάδες του νομού Καβάλας κατέθεσε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια