Τηλεδιάσκεψη με φόντο την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν και την επικείμενη έλευση ταξιδιωτών από συνοριακούς σταθμούς πραγματοποιήθηκε υπό τον υφυπουργό Εσωτερικών, Μακεδονίας Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη με φορείς του τουρισμού και περιφερειάρχες. Από την Καβάλα συμμετείχε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αντώνης Μιτζάλης και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χρήστος Μέτιος.  

 

«Στόχος είναι, με το άνοιγμα του τουρισμού οι έλεγχοι στα συνοριακά περάσματα της χώρας να είναι συνεχείς, συνεπείς και ενδελεχείς. Η εξίσωση έχει πολλούς αγνώστους “χ” και η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει την πιο πρόσφορη λύση. Αυτό το καλοκαίρι θα είναι καλύτερο και θα έρθουν περισσότεροι τουρίστες, Σκοπός μας να αναχωρήσουν με ασφάλεια για τις πατρίδες τους», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Σταύρος Καλαφάτης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με θέμα το άνοιγμα του οδικού τουρισμού.

 

Ανέφερε ότι «η κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά για να βρεθεί λύση στον έλεγχο των εγγράφων όσων αλλοδαπών εισέρχονται σε ελληνικό έδαφος, ώστε να υπάρχει η τεχνική δυνατότητα αυτό να γίνεται με ένα λογισμικό κι ένα μηχάνημα, όποια κι αν είναι η χώρα προέλευσης κι όποιος κι αν είναι ο σκοπός της επίσκεψης. Θα μεταφέρω την επιθυμία όλων να τεθεί σε προτεραιότητα το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού στους Ευζώνους Κιλκίς καθώς και να εξεταστεί η δυνατότητα εισόδου και με self test», υπογράμμισε.

 

Στην τηλεδιάσκεψη πήραν μέρος: η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Μαρία Αντωνίου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, καθώς και οι Πρόεδροι των Συνδέσμων Ξενοδόχων Καβάλας Αντώνης Μιτζάλης, Δυτικής Μακεδονίας Ιορδάνης Μιχαηλίδης, Θράκης Απόστολος Παλακίδης και των Ενώσεων Ξενοδόχων Δράμας Άγγελος Καλλίας, Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μανδρίνος, Πιερίας Ηρακλής Τσιτλακίδης, Ιωαννίνων Σπύρος Σουρέλης, Σερρών Χρήστος Κωνσταντινίδης, Ημαθίας Δημήτρης Μάντσιος, Θάσου Παράσχος Παρασχούδης και Καστοριάς Σιδέρης Σμαρόπουλος.