περιφέρεια ΑΜΘ

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, και ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, συνομίλησαν με μαθητές Λυκείων, κατά τη διάρκεια του “East Macedonia & Thrace Forum” στην Αλεξανδρούπολη.

Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε στην Αλεξανδρούπολη, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χριστόδουλος Τοψίδης, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας της περιοχής με τον υπουργό να επισημαίνει ότι η κυβέρνηση εργάζεται σε πολλά επίπεδα για την θωράκιση του Έβρου.

Την Τετάρτη (08/03), με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, επισκέφθηκε χώρους εργασίας γυναικών στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη.

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα Saad Alammar είχε το πρωί της Πέμπτης 07/03 ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης στο Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη.

Μία προσπάθεια έχει αρχίσει τους τελευταίους μήνες έτσι ώστε να δημιουργηθεί παιδιατρική ΜΕΘ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μετά το θάνατο ενός μικρού αγοριού από τη Θάσο (δείτε την υπόθεση ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Στην Καβάλα βρέθηκε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χριστόδουλος Τοψίδης και μίλησε για τα έργα που πρόκειται να γίνουν στον Νομό Καβάλας το επόμενο διάστημα. Μεταξύ άλλων μίλησε για το φράγμα του Μαρμαρά, για το νέο λιμενικό κρηπίδωμα της Κεραμωτής, για τη γέφυρα στην περιοχή «μάνδρα Ιακωβίδη» στις Μαριές, για τη συντήρηση του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη», αλλά και για έργα σε δρόμους στις ορεινές περιοχές της Π.Ε. Καβάλας.

Η 1η συνεδρίαση λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου επιβεβαίωσε τη σύμπλευση όλων των άλλων παρατάξεων και το γεγονός ότι μοναδική αντιπολίτευση μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι οι αγώνες του λαού της περιοχής.

Το συμφωνητικό εκπόνησης μελέτης για τον αναδασμό του αγροκτήματος Δοξάτου συνυπέγραψε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χριστόδουλος Τοψίδης, με τον ανάδοχο Κυριάκο Σαββίδη, παρόντος του αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Μιχαήλ Μουρβετίδη.

Η περιφερειακή παράταξη της ΑΜΘ, “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”, του Στέργιου Ηλιόπουλου, εκφράζει τους προβληματισμούς της για τα κέντρα πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, καθώς σε νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, προβλέπεται η παύση της πάγιας και τακτικής χρηματοδότησής των κέντρων από το κράτος, μέσω των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών, με προγραμματικές συμβάσεις.

Συγκροτήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο του αναπτυξιακού οργανισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεδρίαση που έγινε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Κομοτηνή, παρόντος και του περιφερειάρχη, Χριστόδουλου Τοψίδη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ, με ανακοίνωση της ενημερώνει για τις απαντήσεις της διοίκησης της περιφέρειας για τα θέματα των φωτοβολταϊκών στη Λεκάνη, για τα ΕΛΤΑ Λιμεναρίων και για τα προβλήματα των μελισσοκόμων της περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, είχε συζήτηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και υπουργούς της κυβέρνησης, στη συνάντηση που θέλησε να κάνει ο πρωθυπουργός με όλους τους περιφερειάρχες της χώρας.

Την Πέμπτη (8/2) έγινε σύσκεψη και στη συνέχεια παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου για το πρόγραμμα εορτασμού των 100 χρόνων της Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου. 

Μία προσπάθεια έχει αρχίσει τις τελευταίες ημέρες έτσι ώστε να δημιουργηθεί παιδιατρική ΜΕΘ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μετά το θάνατο ενός μικρού αγοριού από τη Θάσο (δείτε την υπόθεση ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, ενημέρωσε για μία νέα επιχορήγηση για έργα κατασκευής υποσταθμών του ΔΕΔΔΗΕ σε βιομηχανικούς χώρους της ΑΜΘ. Η Καβάλα ανάμεσα στις περιοχές που θα γίνουν οι υποσταθμοί.

Για τα λατομεία και τη λειτουργία τους μιλά η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, με επικεφαλής τον Στέργιο Ηλιόπουλο.

Αγρότες, καπνοπαραγωγοί, μελισσοκόμοι, κτηνοτρόφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Κομοτηνής “Σπάρτακος” στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων των αγροτών, την Παρασκευή (26/01).

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε ανακοίνωση της αναφέρθηκε και πάλι στο θέμα των ΕΛΤΑ. Πολλά καταστήματα στη χώρα έχουν κλείσει και άλλα θα κλείσουν το επόμενο διάστημα. 

Τον Δήμο Θάσου επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, την Τετάρτη (17/01), και ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Θάσου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί και είναι στην αρμοδιότητα της περιφέρειας.

Η περιφερειακή παράταξη “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”, έθεσε ερώτημα στο περιφερειακό συμβούλιο της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκη, αναφέροντας πως με τα νέα δρομολόγια που υπάρχουν μετά την επανεκκίνηση του σιδηροδρομικού δικτύου, γίνεται αποκλεισμός της ΑΜΘ από τον υπόλοιπο ηπειρωτικό χώρο.

“Το νομοσχέδιο αυτό δεν έρχεται να λύσει κανένα από τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης που βασανίζουν χιλιάδες μαθητές και εμάς ως γονείς τους. Δεν θα αναβαθμίσει την ανώτατη εκπαίδευση”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια η Ομοσπονδία γονέων μαθητών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Την Τρίτη (09/01), ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Χριστόδουλο Τοψίδη και τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο στην Κομοτηνή. Οι τρεις άνδρες συζήτησαν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της Καβάλας.

Από το βράδυ του Σαββάτου (06/01) έως και το βράδυ της Κυριακής (07/01), θα επιδεινωθεί ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου Μιχάλης Πιτιακούδης, αναδείχθηκε Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Σε θετικό κλίμα έγινε η παράδοση – παραλαβή της ΠΕ Καβάλας από τον απερχόμενο Αλέξη Πολίτη στον νέο Χωρικό αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρο Μαρκόπουλο.

Παραδόθηκε σήμερα, Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2023, το γραφείο του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον Χριστόδουλο Τοψίδη. 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλου Τοψίδη, στο από 19/12/2023 ανακοινωθέν διοικητικό σχήμα εντάσσονται οι:

Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η παράδοση - παραλαβή της διοίκησης της ΠΕ Καβάλας.

“Θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάπτυξη της περιοχής μας και για την αντιμετώπιση κάθε δυσμενούς κατάστασης”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο νέος αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, σε δήλωση του.

O νέος θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας της ΑΜΘ, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, σε δήλωση του τόνισε πως δεσμεύεται  να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της “Περιφερειακής Σύνθεσης” και να ανέβει η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη θέση που της αξίζει.

Σελίδες