περιφέρεια ΑΜΘ

Συνάντηση για την διαχείριση των νερών άρδευσης στα Τενάγη Φιλίππων και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών Δράμας, Καβάλας και Σερρών κ.κ. Μ. Μουρβετίδη, Θ. Μαρκόπουλου & Π. Σπυρόπουλου.

Τηλεδιάσκεψη με στελέχη της “Fraport” έγινε την Τετάρτη (19/06) στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θεόδωρου Μαρκόπουλου, στην οποία συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Παναγιώτης Αρχοντής και ο πρόεδρος του συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης.

Η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης διοργάνωσε εκδήλωση με ομιλίες για την οδηγική ασφάλεια, την Τρίτη (18/07), λίγες μέρες μετά το τροχαίο δυστύχημα στην Ξάνθη, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους.

Tην Παρασκευή 14 Ιουνίου o περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χριστόδουλος Τοψίδης, επισκέφτηκε σημεία στον Νομό Καβάλας που γίνονται οδικά έργα.

Η παράταξη του Στέργιου Ηλιόπουλου, “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”, είχε τονίσει στις 30 Μαΐου πως η διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ, έκανε δεκτό το αίτημα του σωματείου «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» για την τοποθέτηση μιας στήλης στον προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου Δράμας, η οποία στη μία πλευρά της θα φέρει το σύμβολο της Βεργίνας και τη φράση «Αντίσταση και αγώνας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών».

H περιφέρεια ΑΜΘ ενημερώνει με ανακοίνωση της τους πολίτες για τον καύσωνα που πλήττει την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη και όλη τη χώρα, και δίνει οδηγίες για τις επόμενες ημέρες.

Τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, που συνοδευόταν από τον βουλευτή Καβάλας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χριστόδουλος Τοψίδης. 

Ο διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης της περιφέρειας ΑΜΘ, Σωτήρης Παπαδόπουλος, στο κλείσιμο του πρώτου διημέρου, της εκδήλωσης-συνάντησης Σουηδών «αγοραστών» με εξαγωγικά ώριμες επιχειρήσεις της περιφέρειας, που έγινε στην Καβάλα, τόνισε πως έγιναν 4 συμφωνίες για συνεργασίες με εταιρείες εμπορίας και διακίνησης τροφίμων στην Σουηδική αγορά.

Ο Αντώνης Φραντζής είναι ο νέος σύμβουλος σε θέματα αλιείας, στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Η περιφέρεια ΑΜΘ ανακοίνωσε τη διοργάνωση της πρώτης συνάντησης Σουηδών «αγοραστών» με εξαγωγικά ώριμες επιχειρήσεις της περιφέρειας, που θα γίνει στην Καβάλα και το ξενοδοχείο “Galaxy”, από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου.

Το πρωί της Πέμπτης 30 Μαΐου, έγινε στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας, η 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Προγράμματος "Ανατολική Μακεδονία, Θράκη". 

Η περιφερειακή παράταξη της ΑΜΘ, “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”, σε ανακοίνωση της αναφέρει πως ο περιφερειάρχης, Χριστόδουλος Τοψίδης και η διοίκηση διαβαίνουν σε επικίνδυνα μονοπάτια για να εξοφλήσουν γραμμάτια απέναντι σε ακροδεξιές οργανώσεις.

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Μαΐου, στον Δημοτικό Κήπο Καβάλας, έγινε η εκδήλωση της Επιτροπής του ΠεΠ "Ανατολική Μακεδονία, Θράκη" 2021-2027, κατά τη διάρκεια της οποίας, παρουσιάστηκαν οι δράσεις που χρηματοδοτήθηκαν για την Καβάλα, τα τελευταία χρόνια από το ΕΣΠΑ. 

Το γραφείο εξυπηρέτησης πολιτών στο νησί της Θάσου, για θέματα της περιφέρειας ΑΜΘ, εγκαινιάστηκε την Τετάρτη (29/05).

Τα σημαντικά έργα υποδομής που υλοποιούνται στο σύνολο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Την Πέμπτη 30 Μαΐου, συνεδριάζει στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας η επιτροπή παρακολούθησης το

Παρουσιάστηκαν το πρωί της Δευτέρας 27 Μαΐου, τα έργα που θα γίνουν στο Περιγιάλι στο πλαίσιο της στρατηγικής βιώσιμης αστικής ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας, καθώς και οι υπόλοιπες παρεμβάσεις στην περιοχή, με πόρους από διάφορες πηγές χρηματοδότησης. 

Με πρωτοβουλία της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τη συμμετοχή πολιτικών παραγόντων και εκπροσώπων εταιρειών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Lucy στην Καβάλα, ημερίδα για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χριστόδουλος Τοψίδης, και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, έκαναν έναν πρώτο απολογισμό για τα έργα που έχει δρομολογήσει η περιφέρεια για την Καβάλα και τη Θάσο, με αφορμή και το περιφερειακό συμβούλιο που θα γίνει στην Καβάλα για πρώτη φορά, τη Δευτέρα (27/05).

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Μαίου 2024, στο ξενοδοχείο Lucy, ημερίδα για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων.

Στις 25 Μαΐου στις 09:30 το πρωί στο ξενοδοχείο “Lucy” θα γίνει η ημερίδα εξωστρέφειας της περιφέρειας ΑΜΘ, με ευκαιρίες για συζήτηση με επιχειρηματίες & επαγγελματίες μεγάλων εταιρειών.

Στην Καβάλα θα βρίσκεται το Σάββατο (25/05). ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, προκειμένου να συμμετάσχει στην  “Ημερίδα Εξωστρέφειας” που διοργανώνει η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. 

Στις 25 Μαΐου στις 09:30 το πρωί στο ξενοδοχείο “Lucy” θα γίνει η ημερίδα εξωστρέφειας της περιφέρειας ΑΜΘ, με ευκαιρίες για συζήτηση με επιχειρηματίες & επαγγελματίες μεγάλων εταιρειών.

Διυπουργική σύσκεψη για την προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, έγινε στην Αλεξανδρούπολη, με τη συμμετοχή του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια και του περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χριστόδουλου Τοψίδη.

Ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ και βουλευτές της Καβάλας, ανέφερε πως έχουν δρομολογηθεί έργα για τον Νομό Καβάλας.

Συνάντηση είχαν ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης.

Η Τράπεζα της Ελλάδος και το Insete.gr προχώρησαν σε μία έρευνα για τον τουρισμό, και αναλύουν τα στοιχεία του εισερχόμενου τουρισμού στις περιφέρειες της Ελλάδας για το 2023.

Σελίδες