Τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται στην εμβολιαστική διαδικασία στο Κέντρο Υγείας Θάσου και στο αντίστοιχο της Χρυσούπολης ανέδειξε, με ερώτησή της προς το Υπουργείο Υγείας η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τάνια Ελευθεριάδου.

 

Όπως τονίζει, οι αρχικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, οι οποίες έκαναν λόγο για 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα, γρήγορα διαψεύστηκαν. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν πολύ λιγότερα σε ολόκληρη την επικράτεια.

 

Από αυτή τη γενικότερη αρνητική κατάσταση δε έχει ξεφύγει και ο Νομός Καβάλας. Σήμερα, ενεργά εμβολιαστικά κέντρα είναι τέσσερα (4): ένα στο Νοσοκομείο Καβάλας, ένα στο πρώην ΙΚΑ Καβάλας, ένα στο Κέντρο Υγείας Θάσου και ένα στο Κέντρο Υγείας Παγγαίου.

 

Σημείωσε ότι το Κέντρο Υγεία Χρυσούπολης, το οποίο εξυπηρετεί περί τους 30.000 κατοίκους, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα τους εμβολιασμούς λόγω της μη έγκαιρης αποστολής εμβολίων, παρά το γεγονός ότι το προσωπικό έχει προνοήσει ώστε όλα να είναι έτοιμα.

 

Επίσης, το Κέντρο Υγείας Θάσου, δεν έχει λάβει τα εμβόλια της AstraZeneca με αποτέλεσμα να μην εμβολιάζονται οι ηλικίες 60-64, ενώ παράλληλα έχουν μειωθεί δραματικά τα ραντεβού εμβολιασμών, λόγω έλλειψης εμβολίων των υπόλοιπων εταιρειών.

 

Έτσι, την ίδια ώρα που γίνεται συζήτηση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, η Θάσος, δηλαδή ένα νησί που δέχεται χιλιάδες τουρίστες κατά την καλοκαιρινή περίοδο, θα διατηρήσει μικρά ποσοστά κάλυψης εμβολιασμού στον πληθυσμό της.

 

Η κ. Ελευθεριάδου ζητά από τον Υπουργό Υγείας να αυξηθούν οι εμβολιαστικές γραμμές, να στελεχωθούν με το επιπλέον απαραίτητο προσωπικό τα εμβολιαστικά κέντρα, αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μη λήψης εμβολίων AstaZeneca στο Κ.Υ. Θάσου και να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στο Κ.Υ. Χρυσούπολης.

 

(δελτίο Τύπου)