Ασφυκτική πίεση συνεχίζουν να δέχονται τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, παρά το γεγονός ότι σιγά σιγά αρχίζει να διαφαίνεται επιπέδωση της καμπύλης και σταθεροποίηση των κρουσμάτων. 

 

Τα κρεβάτια ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας είναι δυσεύρετα. Σε κάποια δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, ή με το που αδειάζει, αμέσως γεμίζει, με τους γιατρούς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Οι covid-ΜΕΘ είναι γεμάτες σε Καβάλα και Δράμα με 12 κλίνες το κάθε νοσοκομείο αντίστοιχα. 

 

Ενδεικτική είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο της Δράμας, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο αφόρητης πίεσης το τελευταίο διάστημα. Αποτέλεσμα ήταν να τεθεί για πρώτη φορά σήμερα σε εφαρμογή το σχέδιο για την αεροδιακομιδή τριών Δραμινών ασθενών από την Καβάλα στην Αθήνα, με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας (δες ΕΔΩ).

 

Χθες ο ΕΟΔΥ κατέγραψε 87 θανάτους και σύμφωνα με το mega οι 61 ήταν στη βόρεια Ελλάδα. 

 

Οι διασωληνώσεις ωστόσο αυξάνονται μέρα με τη μέρα, κάτι που θα συνεχίσει να συμβαίνει μέχρι τουλάχιστον το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τους ειδικούς, με αποτέλεσμα να αναζητούνται κρεβάτια στις ΜΕΘ για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των ασθενών.

 

Από τις 18/11 μέχρι τις 25/11 καταγράφηκαν:

 

 

315 κρούσματα στην Καβάλα,

 

και 482 στην Δράμα