Ο κ.  Τάσος Αποστολίδης από τη Χρυσούπολη, καταγγέλλει μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA τη δράση της ψευτογιατρού (δείτε σχετικά και εδώ).

 

Μια νέα περίπτωση ψευτογιατρού αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη. Πρώην δημοτική σύμβουλος σε μεγάλο δήμο της Δυτικής Θεσσαλονίκης φαίνεται πως παρουσιαζόταν ως ιατροδικαστής και κατάφερε να παγιδεύσει δεκάδες θύματα από την Καβάλα έως και την συμπρωτεύουσα.

 

Η γυναίκα αυτή παρουσιαζόταν ως «μεσσίας» σε ανθρώπους που είχαν νοσήσει από τον καρκίνο. Έκανε τον «ενδιάμεσο» στα ανυποψίαστα θύματά της για να λάβουν, όπως ισχυριζόταν, τα «γνήσια φάρμακα» της χημειοθεραπείας, αλλά και για να επισπεύσει γονιδιακές εξετάσεις.

 

 

 

Ο κ. Αποστολίδης, η γυναίκα του οποίου έπεσε θύμα της ψευτογιατρού, τόνισε πως γνωρίζει την δράστιδα πολλά χρόνια, ενώ συνδέεται μαζί της με κουμπαριά, κάτι που δεν στάθηκε εμπόδιο στη δράση της. Είπε μεταξύ άλλων: 

 

«Τη γνώριζα από το 1985. Το 1992 γίναμε και κουμπάροι. Για να φτάσω στο σημείο να σας το πω, το σκέφτηκα πάρα πολύ. Αγανακτήσαμε. Μας κορόιδεψε η κουμπάρα μας και μας έφαγε τα χρήματα. Είχαμε ενδείξεις, αλλά όχι αποδείξεις»

 

«Μόλις ζήτησε αποδείξεις η σύζυγός μου, απομακρύνθηκε και διέδιδε ότι τρελάθηκε η σύζυγος», συμπλήρωσε στη συνέχεια. 

 

Η προσωπική εμπειρία

 

Ο κ. Αποστολίδης, αναφέρθηκε στο προσωπικό δράμα της συζύγου του και στον τρόπο που εκμεταλλεύτηκε τον πόνο τους η «ιατροδικαστής».

 

«Η σύζυγός μου διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Πριν διαγνωστεί, το 2014, που ήταν και υποψήφια σε δήμο της Θεσσαλονίκης, μας είχε δείξει το βιογραφικό κι έγραφε ότι ήταν ιατροδικαστής από το ΑΠΘ. Δεν είχαμε λόγο τότε να το αμφισβητήσουμε. Όταν αρρώστησε η σύζυγος, μας πλησίασε, μας είπε ότι θα μας βοηθήσει». 

 

«Έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο που πλησιάζει τα θύματα. Εγώ γνώριζα αρκετά θύματα που σκέφτονται να κινηθούν νομικά».

 

Σύμφωνα με τον ίδιο «μας έλεγε, ''θα συνεννοηθώ με τον γιατρό να πάρουμε τα γνήσια φάρμακα και όχι τα γενόσημα. Ο κάθε γιατρός δικαιούται 10% των ασθενών να γράψει αυτά τα φάρμακα''. Μας έλεγε: ''Μην αναφέρετε τίποτα μπροστά στον γιατρό'».

 

«Της έδωσα 300 ευρώ γιατί μας είπε ότι θα κάνουμε γονιδιακή εξέταση. Θα ερχόταν στο χειρουργείο, να πάρει δείγμα και να πάει στο ΑΧΕΠΑ. Έπαιζε με την υγεία της συζύγου μου» καταγγέλλει.

 

Κλείνοντας δε, ο κ. Αποστολίδης έκανε λόγο για πολλά θύματα τόσο από την περιοχή της Χρυσούπολης, όσο και από Θεσσαλονίκη. «Έχει απλώσει τα δίχτυα της παντού. Όποιος έχει εξαπατηθεί να βγει να το πει» τόνισε χαρακτηριστικά.