

Με έντονους ρυθμούς προετοιμασίας και με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γέροντα «Διδυμαίος Απόλλων» ετοιμάζεται να υποδεχθεί ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού.
Το μεγάλο παραδοσιακό γλέντι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Αυγούστου, στον προαύλιο χώρο του παλιού Δημοτικού σχολείου Γέροντα, μετατρέποντας την περιοχή σε ένα ζωντανό κύτταρο ποντιακής μουσικής, χορού και αυθεντικής λαϊκής παράδοσης.
Στη σκηνή θα βρεθεί ο κορυφαίος δεξιοτέχνης της ποντιακής λύρας Ματθαίος Τσαχουρίδης, πλαισιωμένος από τον Νίκο Οικονομίδη και την Κυριακή Σπανού, σε ένα πρόγραμμα υψηλού επιπέδου που αναμένεται να ξεσηκώσει το κοινό.
Η εκδήλωση, με είσοδο 20€ που περιλαμβάνει φαγητό, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για κατοίκους και επισκέπτες να γίνουν μια μεγάλη παρέα και να ζήσουν από κοντά τη δύναμη της παράδοσης, σε ένα γνήσιο πανηγύρι που ενώνει γενιές και κρατά ζωντανές τις ρίζες του Πόντου.
Παράλληλα, ο σύλλογος απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στους εθελοντές της περιοχής, τονίζοντας πως η επιτυχία της διοργάνωσης βασίζεται στη συλλογική προσπάθεια. Η προετοιμασία ξεκινά την Πέμπτη στις 19:30, στον χώρο του συλλόγου, με στόχο να στηθεί μια εκδήλωση αντάξια της ιστορίας και της παράδοσης του τόπου.
«Κάθε χέρι μετράει, κάθε εθελοντής κάνει τη διαφορά», επισημαίνουν τα μέλη του συλλόγου, καλώντας όλους να συμβάλουν ενεργά στη δημιουργία μιας βραδιάς που υπόσχεται να μείνει αξέχαστη.
Οι κρατήσεις συνεχίζονται, ενώ για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6949610869.
Ο Γέροντας ετοιμάζεται να φορέσει τα γιορτινά του και να αποδείξει, για ακόμη μία φορά, πως όταν η παράδοση συναντά τη συμμετοχή του κόσμου, το αποτέλεσμα είναι μια γιορτή που ξεπερνά τα όρια ενός απλού πανηγυριού.
πηγή: chrysoupoli news