απάτη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση δράστιδας που διέπραξε απάτη σε βάρος ημεδαπού

Οδηγώντας ένα... ταξί πήγε να παραλάβει χρήματα και χρυσές λίρες από μια ηλικιωμένη κάτοικο της Καβάλας ο Έλληνας «εισπράκτορας» μιας σπείρας απατεώνων, που την είχαν πείσει ότι η κόρη της έπρεπε να χειρουργηθεί. Ωστόσο, η απάτη αποκαλύφθηκε εγκαίρως και συνελήφθη σε περιοχή της Ροδόπης.

Νέα στοιχεία προέκυψαν από την έρευνα της αστυνομίας για απάτη με εκπαιδευτικό φορέα, η οποία είχε αποκαλυφθεί το Σεπτέμβριο του 2023.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός άνδρα που ενέχεται στη διάπραξη απατών σε τέσσερις επιχειρήσεις στην Καβάλα.

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε την Παρασκευή (24/11).

Στο πλαίσιο της έρευνας σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 58χρονης ημεδαπής για απάτη και παραβάσεις των Νόμων που αφορούν τα εργαστήρια ελευθέρων σπουδών και την ίδρυση και λειτουργία κολλεγίων.

Για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους ενημερώνει τους πολίτες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Εξιχνιάστηκαν, την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023, 9 υποθέσεις απατών τετελεσμένων και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν σε βάρος ηλικιωμένων, κυρίως ελληνικής καταγωγής, σε περιοχές της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης και του Βόλου. 

Τρεις τουλάχιστον άγνωστοι δράστες ενεργώντας από κοινού, επικοινώνησαν τηλεφωνικώς με δύο ηλικιωμένους στη Καβάλα το διάστημα από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου και τους έπεισαν να παραδώσουν το χρηματικό ποσό των 700 και των 20.000 ευρώ αντίστοιχα.

Με επείγουσα ανακοίνωσή της η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενημερώνει τους πολίτες για περιστατικά τηλεφωνικής απάτης που σημειώθηκαν στην Κομοτηνή χθες Τρίτη 9 Μαΐου.

Απατεώνες προσποιήθηκαν πως έμειναν από βενζίνη στην εθνική οδό και κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα από διερχόμενο οδηγό.

Δράστης 71 περιπτώσεων απάτης σε βάρος φυσικών και νομικών προσώπων, με την οικονομική ζημιά τους να ανέρχεται σε 7,79 εκατ. ευρώ και 9,13 εκατ. δολάρια ΗΠΑ (συνολικά ποσό άνω των 16 εκατ. ευρώ).

Προσοχή στις διαδικτυακές αγορές συνιστά η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Μία νέα μορφή απάτης έκανε την εμφάνισή της τον τελευταίο καιρό, με τα θύματά της να αλιεύονται από την αγορά μεταχειρισμένου μέσω διαδικτύου.

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις 28 Οκτωβρίου στη, καθώς κατηγορείται, βάσει δικογραφίας, ότι δυσφήμησε έναν άλλον άνδρα μέσω διαδικτύου.

Οι δυο δράστες ελληνικής καταγωγής την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου προσέγγισαν τον ηλικιωμένο και ο ένας από αυτούς παρουσιάστηκε ως εφοριακός.

Επιτήδειος ξεγέλασε έναν άνδρα στην Καβάλα, απέκτησε πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό και του πήρε 18.000 ευρώ.

Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ένας άνδρας που της συστήθηκε ως αστυνομικός της Ασφάλειας Αθηνών. «Η κόρη σας προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα και σκότωσε ένα ανήλικο παιδί από την Αλβανία.

Πάνω από 2.800 ευρώ κατάφερε και απέσπασε άγνωστος από τον λογαριασμό γυναίκας στην Καβάλα.

Έχει ξεπεράσει κάθε όριο πλέον το θράσος των απατεώνων που μπαίνουν σε λογαριασμούς και τους ξαφρίζουν εξαπατώντας τους δικαιούχους τους.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 22-6-2022, εξαπάτησε ημεδαπό στην Θάσο. Συγκεκριμένα, ο δράστης προσποιούμενος τον υπεύθυνο ασφαλείας τραπεζικού ιδρύματος, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.

Στο στόχαστρο ανυποψίαστους πολίτες σε Καβάλα, Θάσο και Ροδόπη έβαλαν απατεώνες. Χρησιμοποίησαν διάφορα κόλπα για να τους ξεγελάσουν και τους πήραν συνολικά πάνω από 50.000 ευρώ.

Απατεώνες με την πρόφαση ότι θέλουν να κλείσουν ενοικιαζόμενο δωμάτιο και ότι δήθεν θα έβαζαν προκαταβολή έστειλαν μήνυμα στην υπεύθυνη και αυτή έβαλε τους τραπεζικούς της κωδικούς.

Ακόμα μια απάτη σε ξενοδόχο της Θάσου. Άγνωστος δράστης κατάφερε να αποσπάσει από το λογαριασμό ιδιοκτήτριας ξενοδοχείου 11.900 ευρώ.

Χωρίς σταματημό είναι οι τηλεφωνικές και διαδικτυακές απάτες σε ανυποψίαστους πολίτες.

Ακόμα μία απάτη σημειώθηκε στην Καβάλα. Μέσω sms, ο δράστης κατάφερε να ξεγελάσει έναν άνδρα, απέκτησε πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό και του πήρε 3.500 ευρώ.

Επιτήδειος προσποιούμενος τον γιατρό, μαζί με τον συνεργό του, εξαπάτησαν ηλικιωμένο στην Καβάλα. 

 

Σελίδες