απάτη

Μία νέα μορφή απάτης έκανε την εμφάνισή της τον τελευταίο καιρό, με τα θύματά της να αλιεύονται από την αγορά μεταχειρισμένου μέσω διαδικτύου.

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις 28 Οκτωβρίου στη, καθώς κατηγορείται, βάσει δικογραφίας, ότι δυσφήμησε έναν άλλον άνδρα μέσω διαδικτύου.

Οι δυο δράστες ελληνικής καταγωγής την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου προσέγγισαν τον ηλικιωμένο και ο ένας από αυτούς παρουσιάστηκε ως εφοριακός.

Επιτήδειος ξεγέλασε έναν άνδρα στην Καβάλα, απέκτησε πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό και του πήρε 18.000 ευρώ.

Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ένας άνδρας που της συστήθηκε ως αστυνομικός της Ασφάλειας Αθηνών. «Η κόρη σας προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα και σκότωσε ένα ανήλικο παιδί από την Αλβανία.

Πάνω από 2.800 ευρώ κατάφερε και απέσπασε άγνωστος από τον λογαριασμό γυναίκας στην Καβάλα.

Έχει ξεπεράσει κάθε όριο πλέον το θράσος των απατεώνων που μπαίνουν σε λογαριασμούς και τους ξαφρίζουν εξαπατώντας τους δικαιούχους τους.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 22-6-2022, εξαπάτησε ημεδαπό στην Θάσο. Συγκεκριμένα, ο δράστης προσποιούμενος τον υπεύθυνο ασφαλείας τραπεζικού ιδρύματος, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.

Στο στόχαστρο ανυποψίαστους πολίτες σε Καβάλα, Θάσο και Ροδόπη έβαλαν απατεώνες. Χρησιμοποίησαν διάφορα κόλπα για να τους ξεγελάσουν και τους πήραν συνολικά πάνω από 50.000 ευρώ.

Απατεώνες με την πρόφαση ότι θέλουν να κλείσουν ενοικιαζόμενο δωμάτιο και ότι δήθεν θα έβαζαν προκαταβολή έστειλαν μήνυμα στην υπεύθυνη και αυτή έβαλε τους τραπεζικούς της κωδικούς.

Ακόμα μια απάτη σε ξενοδόχο της Θάσου. Άγνωστος δράστης κατάφερε να αποσπάσει από το λογαριασμό ιδιοκτήτριας ξενοδοχείου 11.900 ευρώ.

Χωρίς σταματημό είναι οι τηλεφωνικές και διαδικτυακές απάτες σε ανυποψίαστους πολίτες.

Ακόμα μία απάτη σημειώθηκε στην Καβάλα. Μέσω sms, ο δράστης κατάφερε να ξεγελάσει έναν άνδρα, απέκτησε πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό και του πήρε 3.500 ευρώ.

Επιτήδειος προσποιούμενος τον γιατρό, μαζί με τον συνεργό του, εξαπάτησαν ηλικιωμένο στην Καβάλα. 

 

Απανωτές είναι οι τηλεφωνικές απάτες σε Καβάλα και Θάσο. Η συνολική λεία των επιτηδειων φτάνει τα 50.000 ευρώ. 

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστης μέχρι στιγμής δράστιδας, η οποία στις 31-3-2022, εξαπάτησε ημεδαπή στην Καβάλα. 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι στις (16/3) εξαπάτησαν μία γυναίκα στη Θάσο

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση αγνώστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος Παρασκευή (11/3), διέπραξε απάτη σε βάρος επιχείρησης στη Θάσο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την Τρίτη (8/3) εξαπάτησαν γυναίκα στη Θάσο. 

 

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος ενός άνδρα. 

 

Εξιχνιάσθηκαν 5 απόπειρες απάτης σε περιοχές της Δράμας και της Καβάλας. Συνελήφθη ένας άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία.

Επιτήδειοι καλούν ανυποψίαστους πολίτες και τους λένε ότι κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα. 

 

Τηλεφωνικές κλήσεις από άτομα που προσποιούνται τους τεχνικούς της εταιρίας Microsoft έχουν γίνει τα τελευταία 24ωρα σε αρκετά σπ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση δραστών οι οποίοι εξαπάτησαν έναν άνδρα στην Καβάλα την Δευτέρα (13/12).        

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την Τρίτη (29/11), εξαπάτησαν μία γυνα

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης και πλαστογραφίας σε βάρος αλλοδαπού. Αναλυτικότερα, ο παθών εντόπισε αγγελία σε ιστοσελίδα την οποία είχε αναρτήσει άγνωστος δράστης, σχετικά με πώληση εκσκαφέα και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του. 

Σελίδες