Ένα περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Δεκεμβρίου σε σπίτι στον Αμυγδαλεώνα εξηγεί κάτοικος της περιοχής. Δυο άγνωστες νεαρές κοπέλες χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού της και της είπαν πως θέλουν να τη ρωτήσουν πληροφορίες για πάροχο τηλεφωνίας. Η γυναίκα θορυβήθηκε αφού αυτή η πρακτική δεν είναι συνηθισμένη στις εταιρίες που επικοινωνούν με τους καταναλωτές τηλεφωνικά ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες σε άλλες περιοχές ότι πρόκειται για απάτη. Συγκεκριμένα η γυναίκα αναφέρει:

 

Καλησπέρα. Πέρασαν πριν από μία ώρα περίπου δύο κοπέλες για να ρωτήσουν για τη σύνδεση Νova. Δεν ξέρω αν η εταιρεία έχει τέτοια πρακτική, να στέλνει άτομα πόρτα πόρτα. Χτύπησε πρώτα την πόρτα η νεαρότερη κοπέλα.

 

Ρώτησα με ποια εργολαβική εταιρεία συνεργάζονται και τις βγάζουν στο δρόμο Σάββατο μεσημέρι μέσα στη νεροποντή, τα μπατζάκια της νεαρότερης ήταν μούσκεμα.

 

Τότε εμφανίστηκε η μεγαλύτερη, μάλλον η υπεύθυνη, μάλλον θορυβημένη με την ερώτηση και είπε ότι τις στέλνει η Nova και ότι προέχει το μεροκάματο.

 

Λευκά Adidas με μαύρη ρίγα φοράνε και οι δύο. Πέρασαν από άλλα σπίτια; Επειδή στη Θεσσαλονίκη κάνουν απάτες έτσι και στοχοποιούν, έχετε το νου σας

 

Το περιστατικό συνέβη και σε άλλο κάτοικο της περιοχής ο οποίος αναφέρει:

 

Έχω κάνει προσπάθεια να επικοινωνήσω απ ευθείας με nova &  cosmote ώστε να πάρω μια ενημέρωση υπεύθυνη και άμεσα αλλά δεν κατέστη ακόμα δυνατό να μιλήσω με κάποιον.

Παρ όλα αυτά σίγουρα ΔΕΝ εμπίπτει στις πρακτικές των εν λόγω εταιρειών αυτό που γίνεται αυτήν τη στιγμη και είναι τουλάχιστον ύποπτο και επικίνδυνο.  Μεγάλη προσοχή.