Την έναρξη προγράμματος ανακύκλωσης απορριμμάτων στην πόλη της Καβάλας για γυαλί, αλουμίνιο, σίδερο και πλαστικό ανακοίνωσε η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα. Στόχος είναι μεταξύ άλλων και η μείωση του κόστους αποκομιδής των σκουπιδιών.

 

 

 

 

Σε δηλώσεις που έγιναν το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 9 Απριλίου 2015, έγιναν αναφορές στα εξής:

 

Ο Δήμος Καβάλας ξεκινάει ένα νέο συστηματικό και οργανωμένο πρόγραμμα Ανακύκλωσης Συσκευασιών, σε μια προσπάθεια δραστικής βελτίωσης της Καθαριότητας στην πόλη.

Με την Ανακύκλωση μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων. Περισσότερο από το 60% των σκουπιδιών μας μπορούν να ανακυκλωθούν, δηλαδή να ξαναχρησιμοποιηθεί η πρώτη ύλη από την οποία είναι κατασκευασμένα για την κατασκευή νέων αντικειμένων.

Έτσι,  διαχωρίζοντας τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα οργανικά, καταφέρνουμε να μειώσουμε το κόστος της αποκομιδής των απορριμμάτων, να βελτιώσουμε την υπηρεσία της αποκομιδής, αλλά και να διασφαλίσουμε, ακόμη και να επιμηκύνουμε, τον χρόνο ζωής του ΧΥΤΑ Καβάλας, αφού λιγότερα οργανικά σκουπίδια καταλήγουν εκεί για ταφή.

Με την Ανακύκλωση, επίσης, προσφέρουμε σημαντικότατες υπηρεσίες στο περιβάλλον. Ανακυκλώνοντας υλικά, όπως το χαρτί, το γυαλί, το αλουμίνιο, το σίδερο και το πλαστικό, δεν ξοδεύουμε αυτούς τους πόρους αλόγιστα.

Γι’ αυτό, αγαπητοί συμπολίτες, σας καλώ όλους και όλες να μετάσχετε ενεργά στο πρόγραμμα Ανακύκλωσης του Δήμου Καβάλας, να μπείτε στον κόπο να διαχωρίζετε τα απορρίμματά σας σε ανακυκλώσιμα και οργανικά, ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Η καθαριότητα της πόλης μας, ουσιαστικό κομμάτι της οποίας είναι η Ανακύκλωση, είναι αρμοδιότητα του Δήμου, αλλά και υπόθεση όλων μας. Καμία προσπάθεια του Δήμου δεν μπορεί να έχει επιτυχία, χωρίς την ενεργό συμμετοχή των πολιτών.

Σας καλώ, λοιπόν, να αγαπήσουμε πάλι την πόλη μας. Να αποδείξουμε όλοι μαζί,  έμπρακτα, ότι την αγαπάμε και την περιποιούμαστε.

Ο Δήμος Καβάλας μπορεί και πρέπει να γίνει πρότυπος Δήμος στη διαχείριση απορριμμάτων, εάν όλοι μαζί το θελήσουμε και το κάνουμε πράξη.