Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και ο αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα και Κοινοτήτων, Θόδωρος Παπαδόπουλος, συναντήθηκαν την Τετάρτη 18  Σεπτεμβρίου, στο δημοτικό κατάστημα των Κρηνίδων, με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων του δήμου, προκειμένου να καταγράψουν τα ιδιαίτερα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα και να τους παρουσιάσουν τις θέσεις τους για τη βελτίωση των όρων επικοινωνίας με τη νέα δημοτική αρχή. 

 

Ο Δήμαρχος Καβάλας, απευθυνόμενος στους συνομιλητές του, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων, χωρίς κανενός είδους διάκριση, θα είναι εφεξής συνεργάτες της νέας διοίκησης του δήμου» και τόνισε με έμφαση πως «εκτός από την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της πάγιας προκαταβολής», με βάση όσα αναφέρει η πρόσφατη απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών, «τα τοπικά συμβούλια θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις τόσο για το τεχνικό πρόγραμμα, όσο και για τον προϋπολογισμό». 

 

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι για τη στελέχωση της ομάδας των υδρονομέων την επόμενη χρονιά, θα γίνει απολύτως σεβαστή η άποψη των προέδρων, ενώ δεσμεύτηκε για τη σταθερή παρουσία συγκεκριμένου αριθμού νέων μόνιμων υπαλλήλων στα δημοτικά διαμερίσματα (3Κ/2018) και τη δίκαιη κατανομή των εργαζομένων της Κοινωφελούς Εργασίας

 

Ο κ. Μουριάδης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα των προέδρων, ανέφερε πως για την άμεση αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης και την εξάλειψη του φαινομένου των δεκάδων καμένων λαμπτήρων ακόμη και στα κεντρικά σημεία των οικισμών, θα υπογραφούν συμβάσεις με εργολάβους, υπογραμμίζοντας ότι αντίστοιχη πρωτοβουλία να αναληφθεί και για τον τομέα της καθαριότητας.    

 

Οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων ζήτησαν από τον Δήμαρχο Καβάλας να φροντίσει για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επαναλειτουργία των κοινοτικών καταστημάτων που έκλεισαν την προηγούμενη περίοδο, για την προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών και την κατασκευή παιδικών χαρών σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. 

 

Τέλος, κατάφεραν να αποσπάσουν τη δέσμευση του κ. Μουριάδη για την πραγματοποίηση νέας συνάντησης την ερχόμενη Πέμπτη, με τη συμμετοχή του προέδρου της ΔΕΥΑΚ και υπηρεσιακών παραγόντων, κατά τη διάρκεια της οποίας θα εκθέσουν αναλυτικά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην εκτέλεση των καθηκόντων τους και θα καθορίσουν τις προτεραιότητες των τοπικών συμβουλίων για την επόμενη χρονιά.   

 

(δελτίο Τύπου)