Κρηνίδες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσυγχρονισμού των υποδομών του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων

Δενδροφύτευση 12 δενδρυλλίων έγινε στο Γενικό Λύκειο Κρηνίδων, το οποίο στεγάζεται προσωρινά στη Λυδία Καβάλας, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου.

Άρχισαν οι εργασίες εκσυγχρονισμού των υποδομών του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων. Το έργο στοχεύει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του εν λόγω χώρου, καθώς και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους χρήστες.

Το Σωματείο Πωλητών Λαϊκών Αγορών Νομού Καβάλας «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» αποφάσισε τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση της ερχόμενης Τετάρτης 22 Νοεμβρίου ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Λόγω των ισχυρών ανέμων δέντρα έπεσαν σε διάφορες περιοχές στο Νομό Καβάλας, το πρωί του Σαββάτου (04/11).

Στο πλαίσιο του αειφόρου σχολείου και της καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης, οι μαθητές του ΓΕΛ Κρηνίδων, αναβάθμισαν την ποιότητα ζωής στη σχολική μονάδα τους, αυξάνοντας το πράσινο μέσα στο σχολείο.

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η φετινή λουτρική περίοδος για το Κέντρο Ιαματικού Τουρισμού - Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων.

Το Γενικό Λύκειο Κρηνίδων επελέγη να συμμετάσχει στο πρόγραμμα “Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” και γίνεται μέρος του δικτύου EPAS σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Την Τετάρτη (27/09), έγινε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), στους εκπαιδευτικούς του Γενικού Λυκείου Κρηνίδων με τη συμβολή των εκπαιδευτών του ΕΚΑΒ – Παράρτημα Καβάλας. 

Φωτιά εκδηλώθηκε στα Λασπόλουτρα της Καβάλας προς την πλευρά του Καλαμώνα γύρω στις 2:30 το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Αυγούστου.

Δέσμευση τρίτη: Αναγέννηση του κέντρου των Κρηνίδων με στόχο τη διέλευση και παραμονή τουριστών – μεταφορά του πάρκινγκ και αξιοποίηση του Μύλου  

Σημαντικά προβλήματα δημιουργήθηκαν σε γνωστό κατάστημα στην περιοχή των Κρηνίδων, δίπλα από το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, μετά την έντονη βροχόπτωση και τον δυνατό αέρα το απόγευμα της Παρασκευής (07/07) στην Καβάλα.

Το Κέντρο Ιαματικού Τουρισμού - Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων ανοίγεις τις πύλες του για το κοινό τη Δευτέρα 5 Ιουνίου.

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απριλίου 2023, ο 2ος Αγώνας Πανελλήνιου Πρωτάθληματος MOTOCROSS 2023 στις Κρηνίδες.

Το Γενικό Λύκειο Κρηνίδων συμμετείχε σε εκδήλωση του προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» στη Θεσσαλονίκη.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (06/02) ολοκληρώθηκε η μεταφορά 6 σχολικών αιθουσών-κοντέινερς σε Λυδία και Αμυγδαλεώνα. Εκεί θα φιλοξενηθούν οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Κρηνίδων, μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του σχολικού συγκροτήματος των Κρηνίδων.

 

Το κέφι, η ζωντάνια και τα παραδοσιακά εδέσματα περίσσεψαν στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Δεκεμβρίου η τοπική κοινότητα Φιλίππων και ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος!

Εορταστικό διήμερο οργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλίππων στην κεντρική πλατεία των Κρηνίδων με τη συμμετοχή συλλόγων και επαγγελματιών της περιοχής.

Δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2022 η διακήρυξη του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου του έργου "Εκσυγχρονισμός των υποδομών του Θερμαλιστικού Κέντρου Κρηνίδων Καβάλας!

Τέσσερις  χειροβομβίδες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εντόπισε κάτοικος των Κρηνίδων κατά τη διάρκεια καθαρισμού μιας παλιάς αποθήκης.

"Να έρθουν κι οι σημερινοί Βούλγαροι..." είπε ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης στέλνοντας σαφές μήνυμα στη γειτονική χώρα...

Σελίδες