Φίλιπποι

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας διοργανώνει για 7η συνεχόμενη χρονιά το Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος, το οποίο αποτελεί μέρος του προγράμματος του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Την Τρίτη (16/05) στα βήματα του Αποστόλου Παύλου “περπάτησαν” μαθητές του 5ου Γυμνασίου Καβάλας στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δράσης, για τη δεύτερη περιοδεία του Αποστόλου Παύλου και την καθοριστική πρώτη επίσκεψή του στους Φιλίππους για την διάδοση του Ευαγγελίου.

Εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι του έργου Υδροδότησης Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας των Φιλίππων.

Επιστολή διαμαρτυρίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς απέστειλε το πρακτορείο Mermaid Travel Services

Παρεμβάσεις των συνεργείων της ΔΕΥΑΚ στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023.

Μοναδικής αρχαιολογικής και όχι μόνο αξίας είναι το χρυσό νόμισμα που μαζί με άλλες 28, εξίσου σημαντικές αρχαιότητες επαναπατρίζονται από τις ΗΠΑ.

Από το βήμα του 35ου συνεδρίου για το αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη η Σταυρούλα Δαδάκη παρουσίασε τα νέα στοιχεία από τις ανασκαφικές έρευνες στους Φιλίππους.

Μία ασπρόμαυρη φωτογραφία του Χάρη Ζαχαριάδη μας ταξιδεύει στο ποδοσφαιρικό παρελθόν της Καβάλας.

Ο Δήμος Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση με φωτογραφικό υλικό για τις εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας (27/02) έξω από το κλειστό της Καλαμίτσας και τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έργα για βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, το έργο της γενικής επισκευής του Περιφερειακού Ιατρείου Φιλίππων.

Η ΔΕΥΑΚ προχώρησε στη δημιουργία νέου δικτύου ύδρευσης και στην αντικατάσταση σχαρών ομβρίων υδάτων, στην οδό Λάμπρου Πορφύρα, στον Αμυγδαλεώνα, τον Σταυρό, το Πολύστυλο και το Κρυονέρι.

Σε έναν ανοικτό, ιστορικό χώρο, όπως αυτός της αρχαίας αγοράς των Φιλίππων, απόλυτα ταυτισμένο με την κοινωνική ζωή, επίκεντρο της εμπορικής δραστηριότητας

Με ενέργειες του Γ.Πασχαλίδη επανεντάχθηκε η αναβάθμιση, επέκταση και εκσυγχρονισμός του βιολογικού Δ.Ε. Φιλίππων στο πρόγραμμα για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας συνολικού προϋπολογισμού 7.400.000,00 €

"Να έρθουν κι οι σημερινοί Βούλγαροι..." είπε ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης στέλνοντας σαφές μήνυμα στη γειτονική χώρα...

Να παραδώσει έναν απινιδωτή στην αρχιφύλακα του χώρου για μόνιμη τοποθέτησή του σε αυτόν.

Στην Καβάλα θα βρεθούν 49 νέοι Έλληνες, κάτοικοι της Μελβούρνης. Θα επισκεφθούν τους Φιλίππους και άλλα σημεία της πόλης στο πλαίσιο πολιτισμικής επίσκεψης.

Είναι απίστευτο τι μπορεί να συναντήσει κάποιος που περπατά στη φύση. Για παράδειγμα μία πράσινη λεκάνη από σπιτική τουαλέτα συνάντησε η Μαρία Κολτσακίδου στην περιοχή των Φιλίππων.

"Κι αν βρεθείτε μια νύχτα, Ιούνη μήνα, στους Φιλίππους, ακολουθήστε τα πέτρινα μονοπάτια του χρόνου, τι έχουν να σας αφηγηθούν;". Η καινοτόμος δράση του ΚΕΠΕΑ Φιλίππων, πραγματοποιήθηκε παρόλες τις προκλήσεις που έβαλε ο καιρός.

Tροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής (10/6) στην Εθνική Οδό Καβάλας – Δράμας (Διασταύρωση Φιλίππων), μεταξύ Πολυστύλου και Κρηνίδων.

«Κι αν βρεθείτε μια νύχτα, Ιούνη μήνα, στους Φιλίππους, ακολουθήστε τα πέτρινα μονοπάτια του χρόνου, τι έχουν να σας αφηγηθούν;».

Το πρωί της Παρασκευής (20/5) τελέσθηκε το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και ακολούθησε το

«Πιστεύουμε ότι το καλό του τόπου μας είναι η επανασύσταση του Δήμου Φιλίππων. Μας έχει "καταπιεί" η Καβάλα. Δεν ξέρω αν ακούγεται η φωνή μας από την περιοχή των Φιλίππων» λέει στον KavalaNews 102.8 ο τοπικός σύμβουλος Κρηνίδων, Γιάννης Κελίδης.

Σελίδες