πρόγραμμα Erasmus

Το Γενικό Λύκειο Ελευθερούπολης συμμετέχει σε πρόγραμμα Erasmus, και τρεις καθηγήτριες του Λυκείου ταξίδεψαν στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, προκειμένου να παρακολουθήσουν σεμινάριο με νέες μεθοδολογίες στη διδασκαλία».

Το 2ο Λύκειο Καβάλας στο πλαίσιο του προγράμματος  Accreditation Erasmus+  φιλοξένησε το πρότυπο Τεχνικό και Επαγγελματικό Λύκειο HTBLUVA Rankweil στο σχολείο, συγκεκριμένα 30  μαθητές μαζί με δύο συνοδούς εκπαιδευτικούς

Από τις 22 έως τις 26 Απριλίου το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας, οργάνωσε για τους μαθητές και τις μαθήτριές του δραστηριότητες με θέμα την συμπερίληψη και τη δημοκρατία, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus “Δημιουργικοί Μαθητές Ενεργοί Πολίτες”.

Οκτώ μαθητές του 2ου ΓΕΛ Καβάλας, βρέθηκαν στο Βέλγιο και επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων το Ευρωκοινοβούλιο, το σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας και το και το Μουσείο Μετανάστευσης, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus.

Από τις 11 έως τις 16 Μαρτίου, δύο εκπαιδευτικοί και εννέα μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καβάλας ταξίδεψαν στο Στρασβούργο της Γαλλίας, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus.

Στo πλαίσιo ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, τρεις καθηγήτριες του 5ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, βρέθηκαν στο Misilmeri της Σικελίας στην Ιταλία, από τις 27 έως 30 Νοεμβρίου. 

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμμετέχει σε πρόγραμμα με τίτλο: «Theatre – A common language to express ourselves».

Η δεύτερη διεθνική συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus που έχει τίτλο “Innovative Model of learning STEM in secondary schools" πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο 29-31 Αυγούστου 2023.

Στη Μάλαγα της Ισπανίας βρέθηκε η εκπαιδευτικός, Δημητριάδου Μαρίκα, του 3ου ΓΕΛ Καβάλας, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Digital Classroom & Robotics”. 

Στα πλαίσια προγράμματος Erasmus με τίτλο «Καινούργιες προκλήσεις και ευκαιρίες για όλους» δύο καθηγητές του Γενικού Λυκείου Νέας Περάμου, παρακολούθησαν στη Βαρκελώνη το χρονικό διάστημα από τις 16 έως τις 26 Ιουνίου, σεμινάριο δομημένων μαθημάτων.

Το 1ο Γυμνάσιο Βελιγραδίου επισκέφτηκαν 35 μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Καβάλας στα πλαίσια προγράμματος Erasmus, από τις 24 έως τις 28 Απριλίου.

Οι καθηγήτριες του 1ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, Όλγα Μάρτου και Όλγα Παυλίδου, συμμετείχαν σε πρόγραμμα μαθημάτων Erasmus + για εκπαιδευτικούς ,στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, για την αντιμετώπιση θεμάτων πειθαρχίας στην τάξη την περίοδο από τις 19 έως τις 25 Μαρτίου.

Δύο εκπαιδευτικοί και τέσσερις μαθητές του 3ου ΓΕΛ Καβάλας βρέθηκαν στην Ανδαλουσία, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+. Το σχολείο συμμετείχε σε διεθνή συνάντηση σχολείων στην Αλμερία από τις 13/05 έως τις 20/05.

Το Επαγγελματικό Λύκειο Χρυσούπολης πραγματοποίησε μία κινητικότητα στα πλαίσια προγράμματος Erasmus, με τίτλο «Το Σχολείο που Θέλουμε».

Μια ομάδα τριών εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑΛ Χρυσούπολης ταξίδεψε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας για πρόγραμμα Erasmus και συμμετείχε σε δομημένο σεμινάριο από τις 15 έως τις 20 Μαΐου. 

Στο Αλάτρι της Ιταλίας από τις 22 έως τις 26 Μαΐου, βρέθηκαν έξι σπουδαστές του ΔΙΕΚ Καβάλας μαζί με δύο συνοδούς εκπαιδευτές τους, προκειμένου να συμμετάσχουν στην 6η και τελευταία διακρατική συνάντηση στα πλαίσια υλοποίησης Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus.

Από τις 14 έως 21 Μαΐου, τέσσερις εκπαιδευτικοί του 7ου Γυμνασίου Καβάλας βρέθηκαν στην πόλη Ματζαρίνο στη Σικελία της Ιταλίας, για να συμμετάσχουν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν έξι χώρες από όλη την Ευρώπη.

Η εκπαιδευτικός του 3ου ΓΕΛ Καβάλας Δημητριάδου Μαρίκα, ΠΕ06 – Αγγλικής Γλώσσας, που μετέχει στην παιδαγωγική ομάδα εκπόνησης ενός προγράμματος Erasmus+ βρέθηκε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και παρακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τη Δευτέρα 10 Απριλίου έως και το Σάββατο 15 Απριλίου 2023.

Το Μουσικό σχολείο Καβάλας θα παρουσιάσει δύο διαφορετικές παραστάσεις στο θέατρο “Αντιγόνη Βαλάκου”. Στην πρώτη στις 12 Μαΐου θα γίνει μία σύμπραξη με μαθητές του εξωτερικού, ενώ στη δεύτερη στις 13 Μαΐου θα γίνει μία μουσικοθεατρική σύνθεση για τα τέσσερα στοιχεία της φύσης με τίτλο «ΠΑΡΑ…ΜΥΘΟΙ»

Εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο Πρίνου συμμετείχαν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα κατάρτισης προσωπικού το οποίο υλοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2022 και τον Μάρτιο του 2023.

Την Πέμπτη (23/03) ο Α.Σ. Ταεκβοντό Καβάλας φιλοξένησε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus με θεματολογίες σχετικές με την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε συνδυασμό με τον αθλητισμό και με την κοινωνική και εκπαιδευτική αξία της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το 2ο ΕΠΑΛ Καβάλας συμμετείχε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus με τίτλο «Ελαιόλαδο, κοινή κληρονομιά μας”, και το διάστημα από τις 12 έως τις 18 Μαρτίου συμμετείχε στην 7η συνάντηση του προγράμματος στις εγκαταστάσεις του συντονιστικού σχολείου IES La Besana, στην περιοχή του Τολέδο της Ισπανίας, με τη συμμετοχή 6 μαθητών/τριών από το 2ο ΕΠΑΛ και 3 συνοδών εκπαιδευτικών.

Από τις 27 έως τις 3 Μαρτίου, 2 μαθητές και 2 συνοδοί καθηγητές από το 2ο ΕΠΑΛ Καβάλας ταξίδεψαν στο Parede της Πορτογαλίας προκειμένου να εκπροσωπήσουν το σχολείο στην 4η Διακρατική συνάντηση με συμμετοχή μαθητών με πρόγραμμα Erasmus με τίτλο “Πλαστικά στη θάλασσα ή θάλασσα από πλαστικά;”

Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ μαζί με άλλα τέσσερα σχολεία της Ευρώπης συμμετέχει το Γυμνάσιο Κεραμωτής.

Στην Καβάλα φιλοξένησε το 2ο ΕΠΑΛ, το διάστημα 9 ως 13 Ιανουαρίου 2023, την 3η Διακρατική συνάντηση ενός από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus

Για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus στο οποίο  το 2ο ΕΠΑΛ Καβάλας κατά την διετία 2020-2022 συμμετέχει και έχει τίτλο “Act Local, Think Global

Σελίδες