πετρέλαιο θέρμανσης

Χωρίς σταθερή τιμή παραμένει το πετρέλαιο θέρμανσης λόγω των αστάθμητων τιμών των διεθνών τιμών του ντίζελ, με το γεγονός να προβληματίζει τα νοικοκυριά.

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023, αρχίζει η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης στους καταναλωτές για τη χειμερινή σεζόν.

Πρεμιέρα την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου για τη διάθεσή του πετρελαίου θέρμανσης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η τιμή του λίτρου θα ξεκινήσει από 1 ευρώ και 58 λεπτά. 

Δεν θα σταματήσει η άνοδος στις τιμές των καυσίμων και του πετρελαίου θέρμανσης όπως τόνισε ο Αποστόλης Καλατζόπουλος.

Το κίνητρο για αγορά πετρελαίου θέρμανσης μέσα στο τελευταίο 15νθήμερο του Νοεμβρίου γίνεται ιδιαίτερα ισχυρό.

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάνε οι τιμές των υγρών καυσίμων στο νομό Καβάλας όμως συμβαίνει το εξής παράδοξο: 

 

Με μπιτονάκια των 10 - 20 λίτρων εφοδιάζονται με πετρέλαιο θέρμανσης αρκετοί καταναλωτές της Καβάλας συνεπεία των πολύ δύσκολων οικονομικών συνθήκων που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά. 

Ανεβαίνουν συνέχεια οι τιμές στα καύσιμα, με την αμόλυβδη να έχει περάσει τα 2 ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα και τα 2,20 ευρώ στα νησιά. Αντίστοιχα πάνω από το 1,5 ευρώ ανά λίτρο κυμαίνεται το πετρέλαιο κίνησης.

Δυσοίωνα τα σενάρια για την τιμή του λίτρου η οποία όπως είπε στον KavalaNews 102,8 ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας Φώτης Πούλος αναμένεται να ξεπεράσει το 1 ευρώ και δέκα λεπτά. Εκτίμησε δε, πως η τιμή του λίτρου στη Θάσο αναμένεται να φτάσει και ίσως να ξεπεράσει το 1 ευρώ και 20 λεπτά. 

Σε δύο φάσεις αναμένεται να γίνει η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης για τη φετινή χειμερινή περίοδο, με το διευρυμένο επίδομα να υπολογίζεται με βάση τον οικισμό όπου κατοικούν οι ενδιαφερόμενοι. Το επίδομα θα πληρωθεί στους δικαιούχους ανάλογα με τον χρόνο υποβολής των τιμολογίων αγοράς των καυσίμων.

 

Λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης και έως το Σάββατο είχαν υποβάλει αίτηση περισσότερα από 600.000 νοικοκυριά.

 

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για το επίδομα θέρμανσης και οι ενδιαφερόμενοι - δικαιούχοι μπορούν να μπουν και να υποβάλλουν την αίτηση τους έως τις 11 Ιανουαρίου.

 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για το επίδομα θέρμανσης, προκειμένου να καταθέσουν οι δικαιούχοι τις αιτήσεις τους.

Τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου να κάνουν τις αιτήσεις τους οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης.

 

Άλλο επίδομα θέρμανσης θα παίρνει ένας κάτοικος του Περιγιαλίου στην Καβάλα, άλλο ο κάτοικος του Αγίου Λουκά και άλλο ο κάτοικος του Παλιού.

Το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να δοθεί φέτος σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με πέρυσι. Η τιμή στην οποία ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στο νομό Καβάλας διαμορφώνεται στα επίπεδα των 0,80 έως 0,85 € ανά λίτρο.

 

Από 77 λεπτά ανά λίτρο στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και από 80 λεπτά ανά λίτρο στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου αρχίζουν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρ

Αύριο (15/10) ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή στην Καβάλα να εκτιμάται στα 80 – 85 λεπτά το λίτρο, ενώ στην Θάσο πιθανόν θα λίγο πιο αυξημένη.

 

Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή στην Καβάλα να εκτιμάται στα 80 λεπτά το λίτρο.