Λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης και έως το Σάββατο είχαν υποβάλει αίτηση περισσότερα από 600.000 νοικοκυριά.

 

Παράλληλα, έως και χθες η «γραμμή βοήθειας» 213-1621000 της ΑΑΔΕ είχε δεχθεί πολλές  κλήσεις ενδιαφερομένων για πληροφορίες και διευκρινίσεις.

 

Φέτος το επίδομα θέρμανσης θα υπολογιστεί με βάση τον οικισμό που κατοικούν οι ενδιαφερόμενοι και, όπως έχει διευκρινιστεί από το υπουργείο Οικονομικών, στις περιπτώσεις οικισμών που οι κάτοικοί τους δεν βρίσκουν τον οικισμό τους ή έχουν πρόβλημα με τον Ταχυδρομικό Κώδικα στον σχετικό κατάλογο, μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ στο τηλ. 213-1621000, ώστε να γίνεται άμεσα η σχετική διόρθωση.

 

Σημειώνεται ότι, για πρώτη φορά φέτος επιδοτούνται, σε μικρούς οικισμούς με υψηλές θερμαντικές ανάγκες, όσοι καταναλώνουν καυσόξυλα για θέρμανση. Έτσι, αποφασίστηκε ότι διευρύνεται ο χρόνος στο πλαίσιο του οποίου μπορούν να γίνουν αποδεκτά τα σχετικά τιμολόγια, ώστε να προσμετρώνται όσα έχουν εκδοθεί από την 1η Ιουνίου 2020. Όσοι ήδη έχουν προχωρήσει στην αγορά καυσόξυλων από την 1η Ιουνίου 2020, μπορούν να καταθέσουν τα σχετικά τιμολόγια στην πλατφόρμα, η οποία είναι ενεργή».

 

Το ύψος του επιδόματος που θα λάβει κάθε δικαιούχος, υπολογίζεται ότι δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 80 ευρώ, ούτε να υπερβαίνει τα 650 ευρώ.

 

Όσον αφορά στις πληρωμές του επιδόματος αυτές θα γίνουν:

 

έως 31/1 για αγορές έως 31/12, και

   

έως 31/3 για αγορές έως 28/2.

 

«Ολοκληρώνεται το βράδυ (11/1) το δικαίωμα που έχουν οι πολίτες για να κάνουν την αίτηση επιδόματος θέρμανσης. Τώρα που μιλάμε δεν ξέρουμε πόσο θα είναι το επίδομα που δικαιούται κάθε νοικοκυριό σε χρήμα. Πιστεύω ότι τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Με επιδόματα δε γίνεται να ζεστάνουμε ένα σπίτι. Είναι ανορθόδοξος τρόπος και ειδικά για το πετρέλαιο που τιμωρείται με υψηλό φόρο κατανάλωσης», είπε στο KavalaNews.GR ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Καβάλας, Φώτης Πούλος.  

 

Επίσης εξαιτίας των μέχρι και σήμερα καιρικών φαινομένων δεν υπήρχε μεγάλη κατανάλωση των νοικοκυριών σε πετρέλαιο θέρμανσης.