

Την ανάγκη ρύθμισης 120 δόσεων για να αποπληρωθούν οι οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία επισημαίνει με επιστολή της προς τους βουλευτές Καβάλας η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
Θέμα: Οφειλές στο ΚΕΑΟ - Ανάγκη ρύθμισης 120 δόσεων
Αξιότιμη κυρία και αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,
Στο τέλος του 2025, το χρέος προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία «σκαρφάλωσε» στα 51,31 δις ευρώ, καταγράφοντας αύξηση πάνω από 633 εκ. ευρώ σε μόλις ένα τρίμηνο, αλλά και 2,03 δις ευρώ σε ετήσια βάση. Τα στοιχεία της δ’ τριμηνιαίας Έκθεσης του ΚΕΑΟ, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, αναδεικνύουν την ασφυκτική πίεση που ασκούν στους μικρομεσαίους Επαγγελματίες, Εμπόρους
Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν οι εννέα στους δέκα οφειλέτες (87,06%), έχουν χρέος μέχρι 30.000 ευρώ και οι επτά στους δέκα (69%) μέχρι 15.000 ευρώ και όμως δεν μπορούν να το αποπληρώσουν. Ακόμα και το σκέλος της ένταξης στη ρύθμιση των 24 δόσεων με καταβολή των μηνιαίων δόσεων, μοιάζει δύσκολο έως απαγορευτικό για μεγάλο μέρος οφειλετών.
Ως εκ τούτου η δημιουργία ρύθμισης 120 δόσεων, είναι πλέον αναγκαία όσο ποτέ και σε αυτό το πλαίσιο, σας καλούμε να αναλάβετε πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση ενημέρωσης αλλά και απαίτησης προς τα αρμόδια Υπουργεία, για την επιτέλους έγκριση και εφαρμογή της εν λόγω ρύθμισης των 120 δόσεων. Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας και της απασχόλησης στη χώρα.
Δεδομένης της ανωτέρω πραγματικότητας, αναμένουμε την άμεση κινητοποίησή σας για τις προβλεπόμενες ενέργειες.