Χρήστος Παπαδόπουλος

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιείται αύριο 7 Δεκεμβρίου στο 1ο Λύκειο Καβάλας, ενώ θα ακολουθήσουν περί τις 15 μέχρι στιγμής παρόμοιες εκδηλώσεις και σε άλλα σχολεία του νομού Καβάλας.

Να εμβολιαστούν με τα εμβόλια της Γρίπης και του COVID-19 ζήτησε από τις ευπαθείς ομάδες και όσους είναι άνω των 60 ετών, μιλώντας στον KavalaNews 102,8 και στον Ευριπίδη Ταρασίδη, ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος. 

Ο καύσωνας δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις δήλωσε στον KavalaNews 102,8 και στην εκπομπή Magazino με τον Ευριπίδη Ταρασίδη o νομίατρος Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος.

Αισιοδοξία επικρατεί στην τάξεις των ειδικών για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, παρόλο που υπάρχει μία έξαρση κρουσμάτων. 

 

«Αυτό που θα σώσει την κατάσταση είναι οι γιορτές», δήλωσε στον KavalaNews 102.8 ο νομίατρος Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος τονίζοντας ότι παρατηρήθηκε αύξηση στα κρούσματα των σχολείων της Καβάλας τις τελευταίες ημέρες. 

«Σταθερά υψηλά είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στην Καβάλα» δήλωσε στον KavalaNews 102,8 ο  νομίατρος Χρήστος Παπαδόπουλος και επισήμανε πως ο κόσμος έχει φοβηθεί και προσέχει περισσότερο. 

«Υπάρχει μία απαξίωση προς τον πολιτικό θεσμό που έχει προκύψει από την πολιτική ταύτιση όλων των χώρων που προωθεί το σύστημα τα τελευταία χρόνια» δηλώνει στον KavalaNews 102.8 το μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Παπαδόπουλος. 

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1995 στο Παγγαίο και από το 2014 μένει μόνιμα στην πόλη της Καβάλας. Σπουδάζει στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Καβάλας. 

Έκκληση στους πολίτες αλλά και στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν έστω και την ύστατη ώρα απευθύνουν υγειονομικοί φορείς της Καβ

“H περιοχή μας δεν πάει καθόλου καλά. Κάθε μέρα εντοπίζονται πολλά κρούσματα. Δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσουμε τη μετάδοση, δεν βλέπω να υπάρχουν άλλα μέτρα” λέει στον KavalaNews 102.8 ο νομίατρος Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος. 

Η τήρηση των υγειονομικών μέτρων στα σχολεία του νομού Καβάλας απασχόλησε τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη με πρωτοβουλία του νομιάτρου Καβάλας Χρήστου Παπαδόπουλου το πρωί της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου.

Προβληματισμός επικρατεί για το νησί της Θάσου, σύμφωνα με το νομίατρο Καβάλας, Χρήστο Παπαδόπουλο ενόψει και της τουριστικής σεζόν.

«Η Καβάλα έχει αυξημένο ιικό φορτίο δυστυχώς δεν μπορέσαμε να το αποτρέψουμε αυτό», επισήμανε στον KavalaNews 102,8 ο νομίατρος Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος. 

Τραγική χαρακτήρισε την εικόνα της πανδημίας στην χώρα, ο νομίατρος Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος, λέγοντας ακόμα ότι τα μέτρα πλέον δεν αποδίδουν, ενώ τόνισε ότι τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα τις επόμενες ημέρες ακόμα και για την Καβάλα. 

Το πρώτο κρούσμα Βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού, εντοπίστηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ το απόγευμα της Πέμπτης (19/2). Τα ίδια στοιχεία δείχνουν τρία κρούσματα της Βρετανικής μετάλλαξης για το νησί της Θάσου.

Ένα βήμα από τη λήψη της απόφασης να γίνει υποχρεωτική η διπλή μάσκα, σε δυο τουλάχιστον μέρη, είναι οι λοιμωξιολόγοι. Τα δύο μέρη αναμένεται να είναι τα σούπερ-μάρκετ και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Συναγερμό έχει σημάνει ο νομίατρος Καβάλας για το νησί της Θάσου και την ραγδαία, όπως λέει, αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στο νησί και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Πρίνου. 

Στα τέλη του του περασμένου έτους σταμάτησαν οι μετρήσεις για τον εντοπισμό ιικού φορτίου στα λύματα της Καβάλας. Είχαν ξεκινήσει στα τέλη Οκτωβρίου του 2020 (δες ΕΔΩ) και αποτελούσε έναν «σύμμαχο» στις υγειονομικές αρχές της περιοχής ώστε να σχηματιστεί η εικόνα διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα. 

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι έλεγχοι για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού με το νομίατρο Καβάλας να προειδοποιεί για αυστηρά πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται και θέτουν σε κίνδυνο συμπολίτες τους. 

Τα αποθέματα αίματος έχουν μειωθεί δραματικά σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, έτσι και στην Καβάλα. Η αιμοδοσία είναι αναγκαία, με τους φορείς της πόλης να απευθύνουν έκκληση σε όλους να γίνουν εθελοντές. 

 

Την προσοχή όλων εφιστά ο νομίατρος Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος καθώς όπως είπε ο κίνδυνος για τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού είναι ορατός.

 

Συναγερμός έχει σημάνει στην Καβάλα με την εξέλιξη της πανδημίας καθώς φαίνεται να μην μπαίνει "φρένο" στην εξάπλωσή της, κάτι που δείχνουν και οι μετρήσεις των λυμάτων.
 

Τεστ κορωνοϊού πραγματοποιεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σήμερα (19/11) στους εργαζόμενους της Αντιπεριφέρειας Καβάλας μετά τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο κτίριο του διοικητηρίου.  

 

Η Καβάλα μαζί με τον Έβρο είναι οι νομοί της περιφέρειας ΑΜΘ που δεν έχουν γίνει δειγματοληπτικά τεστ κορωνοϊού στον γενικό πληθυσμό. Πλέον την ώρα που τα κρούσματα είναι σε αυξητική τάση, οι φορείς της Καβάλας είναι ακόμα στις συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν (αν θα γίνουν) τα τεστ, ενώ υπάρχει και η άποψη ότι πλέον είναι αργά.

 

Την ώρα που λοιμωξιολόγοι έχουν εισηγηθεί να μειωθεί το ωράριο λειτουργίας στην εστίαση και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, να τεθεί σε ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, ο νομίατρος Καβάλας συμβουλεύει να περιορίσουμε τις κοινωνικές μας δραστηριότητες ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

 

Μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να μας έχει αναγκάσει να αλλάξουμε συνήθειες, όμως μέσα από όλο αυτό αρχίζει να κερδίζει έδαφος η μέθοδος της τηλεδιάσκεψης. 

 

Μεγάλος πληθυσμός κουνουπιών παρατηρείται φέτος το καλοκαίρι σε περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν ολόκληρη την χώρα.