Τραγική χαρακτήρισε την εικόνα της πανδημίας στην χώρα, ο νομίατρος Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος, λέγοντας ακόμα ότι τα μέτρα πλέον δεν αποδίδουν, ενώ τόνισε ότι τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα τις επόμενες ημέρες ακόμα και για την Καβάλα

 

Διαβάστε αποσπάσματα από την συνέντευξη του κ. Παπαδόπουλου στον KavalaNews 102.8.

 

"Τα μέτρα καταντούν ανούσια" 

 

"Η περιοχή μας δεν πάει καλά. Τα μέτρα δεν αποδίδουν. Οφείλεται στην κόπωση και την αδιαφορία κάποιων. Έχουμε ένα χρόνο μέτρα, τα οποία καταντούν γραφικά και ανούσια. Δεν μπορούν να εφαρμοστούν πλέον. Δεν ξέρω για ποιο λόγο συνεχίζουν. Θα πρέπει να αλλάξουμε μοντέλο διαχείρισης". 

 

"Με σωστές κινήσεις σε δύο εβδομάδες σταματάς τη διασπορά" 

 

"Όταν κάνεις σωστή διαχείριση των κρουσμάτων και λάβεις τα κατάλληλα μέτρα μέσα σε δύο εβδομάδες το σταματάς. Αυτό έχει φανεί σε χώρες όπως η Πορτογαλία και Ισπανία.  Από τη μία έχουμε ανοδική κατάσταση και από την άλλη τα μέτρα που δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Πώς να εκτονωθεί η κατάσταση, με ένα lockdown που δεν αποδίδει;" 

 

 

"Η πορεία της πανδημίας είναι άσχημη και προβλέπεται χειρότερη τις επόμενες μέρες".

 

 

"Υπάρχει ο φόβος να δούμε εικόνες Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου. Τα βλέπουμε ήδη στην Αττική, μπορεί να τα δούμε και στην βόρεια Ελλάδα ξανά. Βλέπουμε και στην Καβάλα ότι τα πράγματα χειροτερεύουν". 

 

 

"Λύσεις χωρίς πρόστιμα και κυνηγητό" 

 

Η λύση δεν είναι να κλείσουμε τον κόσμο μέσα. Να μπορεί ο κόσμος να εκτονωθεί, θέλουμε τον κόσμο έξω αλλά να τηρούνται τα μέτρα. Μάσκα, απόσταση και υγιεινή χεριών. Χωρίς πρόστιμααστυνομίες και κυνηγητό. Αυτό πρέπει να καταλάβει ο κόσμος. 

 

Φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους αν βγουν θετικοί 

 

Τι γίνεται με όσους εργάζονται σε επιχειρήσεις; Εργαζόμενοι φοβούνται ότι αν βγουν θετικοί θα χάσουν την εργασία τους. Αυτούς πρέπει να πλησιάσουμε. Να πείσουμε τον εργαζόμενο να κάνει το τεστ και να απομονωθεί. Σκοπός είναι να απομονωθούν οι θετικοί.  Εμείς τι κάνουμε; Απομονώνουμε όλο τον κόσμο γιατί δεν ξέρουμε ποιος είναι ο θετικός. 

 

 

"Υπάρχει κόσμος που φοβάται να κάνει το τεστ γιατί αν βγει θετικός θα χάσει τη δουλειά του". 

 

 

"Θα κυριαρχήσουν οι μεταλλάξεις" 

 

Αν δεν έχει γίνει η βρετανική μετάλλαξη κυρίαρχη θα γίνει εντός των ημερών. Δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Είναι πιο μεταδοτικό, αλλά όχι λιγότερο θανατηφόρο

 

"Τα σχολεία ακολουθούν την κοινότητα" 

 

Σε όλες τις πανδημίες, ακόμα και στις γρίπες, τα σχολεία ήταν η ένδειξη διασποράς στην κοινότητα και πάντοτε τα μέτρα στα σχολεία έπονταν. Τα σχολεία δεν σταματούν την πανδημία αν τα κλείσεις νωρίς. Τα σχολεία κλείνουν όταν έχει μεγάλη διασπορά

 

"Δεν υπάρχουν εμβόλια" 

 

"Η λύση είναι τα εμβόλια. Ο ρυθμός που προχωρά ο εμβολιασμός είναι αργός. Δεν υπάρχουν δόσεις. Θα βοηθήσει και ο καιρός όταν φτάσουμε το καλοκαίρι, αλλά τι θα κάνουμε τώρα που είμαστε σε μία τρομερή έξαρση". 

 

Αν κάνεις το εμβόλιο είσαι καλυμμένος από τη μετάλλαξη σε μεγάλο βαθμό. Το σίγουρο είναι το θα βοηθήσει να μη νοσήσεις βαριά

 

Ενόψει καλοκαιριού: Έχουμε ακόμα δρόμο. Ελπίζουμε και περιμένουμε είναι ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα εξαιτίας της ανοσίας. Όσο αυξάνονται οι εμβολιασμοί πέφτουν τα κρούσματα. Είναι κάτι που φαίνεται ειδικά στη Βρετανία".