Η Καβάλα μαζί με τον Έβρο είναι οι νομοί της περιφέρειας ΑΜΘ που δεν έχουν γίνει δειγματοληπτικά τεστ κορωνοϊού στον γενικό πληθυσμό. Πλέον την ώρα που τα κρούσματα είναι σε αυξητική τάση, οι φορείς της Καβάλας είναι ακόμα στις συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν (αν θα γίνουν) τα τεστ, ενώ υπάρχει και η άποψη ότι πλέον είναι αργά.

 

 «Τα τεστ δεν μπορούν να γίνουν από οποιονδήποτε φορέα, γίνονται μόνο από τον ΕΟΔΥ και αυτός επιλέγει που θα τα κάνει, ούτε ο Δήμος, ούτε η Περιφέρεια. Αυτό μπορούσε να γίνει όταν ήμασταν στη φάση που είχαμε λίγα κρούσματα. Εδώ που φτάσαμε, βλέπουμε την εικόνα από τα νοσοκομεία», είπε στο KavalaNews.GR ο νομίατρος Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος .

 

Την ίδια ώρα ο Δήμος Καβάλας είναι σε θέση να προμηθευτεί 1.000 rapid test επανέλαβε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της Πέμπτης (12/11) ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης: «είμαστε σε επικοινωνία με τον ιατρικό σύλλογο και το νοσοκομείο για να μπορέσουμε να τα πάρουμε. Περιμένουμε το πράσινο φως».

 

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αναστασία Αντωνίου είπε στο KavalaNews.GR ότι: «υπάρχουν διάφορες δυσκολίες. Το ΦΕΚ αναφέρει ότι τα τεστ πρέπει να γίνονται από φορείς πρωτοβάθμιας υγείας για να καταχωρούνται στο μητρώο ασθενών covid. Εχουμε επικοινωνήσει με το υπουργείο και προσπαθούμε να βρούμε διέξοδο. Περιμένουμε απάντηση».