«Αυτό που φαίνεται στη χώρα μας είναι μικρή ύφεση, αλλά όχι στην περιοχή μας», είπε ο νομίατρος Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος στον KavalaNews 102.8, ενώ χτυπάει «καμπανάκι» κινδύνου ενόψει Πάσχα. 

 

«Αυτό που φοβόμαστε είναι τί θα γίνει μετά το Πάσχα, οταν ο κόσμος βρεθεί οικογενειακά ή και με άλλους. Τα πράγματα είναι ευμετάβλητα, εύθραυστα και μία απότομη χαλάρωση μπορεί να οδήγηση σε μεγάλη αύξηση

 

Συναντήσεις σε σπίτια γίνονται. Το θέμα είναι να γίνονται σε ένα κλειστό κύκλο με συγκεκριμένα άτομα. Να βρεθούμε με τους δικούς μας το Πάσχα αλλά να ξέρουμε ότι ο κύκλος είναι αυτός και δεν μεταβάλλεται. Αν δεν το τηρήσουμε τα πράγματα θα εξελιχθούν άσχημα», είπε ο Χρήστος Παπαδόπουλος.  

 

"Καλό θα είναι να γίνει τεστ"

 

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να πάει κάποιος να επισκεφθεί άτομα της οικογένειας του τα οποία έχουν εμβολιαστεί ο κ. Παπαδόπουλος είπε: 

 

«Ο εμβολιασμός προστατεύει, αλλά όταν θα έχουν γίνει οι δύο δόσεις και να έχουν περάσει δύο εβδομάδες. Καλό είναι όμως να γίνει πρώτα ένα self test». 

 

Για τα μέτρα: «Κουράζει τον κόσμο το άνοιξε – κλείσε, καλύτερα να ανοίγεις μία, μία τις δραστηριότητες παρά να τις ανοιγοκλείνεις». 

 

Η εμπιστοσύνη των τουριστών 

 

Ο νομίατρος Καβάλας χαρακτήρισε αμφίπλευρα χαρακτήρισε τα πράγματα με τον τουρισμο: 

 

«Θέλουμε να ανοίξουμε με ασφάλεια και να μην έχουμε μεγαλύτερη έξαρση στη χώρα, αλλά και οι τουρίστες θέλουν να πάνε σε μια ασφαλή χώρα.  Δεν θα μας εμπιστευτούν χώρες όπως η Βρετανία που έχει ρίξει τα κρούσματα» είπε ο νομίατρος Καβάλας.

 

Ακούστε όσα δήλωσε ο Χρήστος Παπαδόπουλος στον KavalaNews102.8