Η επιχείρηση Pet Friend με έδρα την Καβάλα, ανακοινώνει πως το αδέσποτο θηλυκό σκυλί στην περιοχή του Αμυγδαλεώνα Καβάλας το οποίο πρωταγωνίστησε το τελευταίο διάστημα στην επικαιρότητα, περισυλλέχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου.

 

Επιπλέον εμβολιάστηκε, στειρώθηκε, του τοποθετήθηκε ηλεκτρονική σήμανση και βρίσκεται πλέον υπό την ευθύνη και την προστασία μας.

 

Για την περισυλλογή χρησιμοποιήθηκε εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας ο οποίος σε συνδυασμό με την εμπειρία του προσωπικού μας έφεραν το θετικό αυτό αποτέλεσμα.

 

Το ζώο θα φιλοξενηθεί από την Pet Friend για όσο διάστημα χρειαστεί έως ότου υιοθετηθεί.

 

Θα πρέπει να τονιστεί οτι η όλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε εθελοντικά για την ανάγκη ηρεμίας της συγκεκριμένης περιοχής αλλά και της προστασίας του ιδίου του ζώου.

 

Είμαστε λοιπόν στην ευχάριστη θέση να δηλώσουμε πως στην πρώτη ουσιαστικά μέρα της  πρακτικής προσπάθειας μας καταφέραμε να περισυλλεξουμε το συγγεκριμένο άκρως φοβικό ζώο το οποίο ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιθετικό όπως αποδεικνύεται και από το βίντεο που τραβήξαμε αμέσως μετά την περισυλλογή του.

 

Προηγήθηκαν δύο ημέρες επαφής, παρατήρησης, προσέγγισης και μελέτης της συμπεριφοράς του ζώου με σκοπό την διαχείρισή του με ηρεμία και ασφάλεια.

 

αναφέρει η Pet Friend

(ανακοίνωση Pet Friend)