ζώα

Η επιχείρηση Pet Friend με έδρα την Καβάλα, ανακοινώνει πως το αδέσποτο θηλυκό σκυλί στην περιοχή του Αμυγδαλεώνα Καβάλας περισυλλέχθηκε.

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μέρες από την εφαρμογή του νέου Εθνικού Μητρώου Καταγραφής Ζώων Συντροφιάς και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο επιβεβαιώνεται για την αρχική αντίθεση

Ανοιχτή επιστολή στέλνουν στη Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής ΥΠΑΑΤ, τον περιφερειάρχη ΑΜΘ, κ. Χ. Μέτιο, αλλά και τους βουλευτές ΑΜΘ, οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι ΑΜΘ.

Στο 10 Δημοτικό σχολείο Καβάλας παραβρέθηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Δήμου Παγγαίου «Νώε».

Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς ποιος θα φροντίσει τους γιατρούς που φροντίζουν τα κατοικίδιά μας;

Μήνυμα του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για την Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων Ζώων

Ρινόκεροι, καμηλοπαρδάλεις, γαζέλες, ιππάρια και αντιλόπες μάς φέρνουν στο μυαλό εικόνες από την Αφρική. Κι όμως, πριν 9 εκατ. χρόνια όλη αυτή η πανίδα υπήρχε στη Δράμα

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε κάτοικος της Δράμας την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, όταν βρήκε μια γάτα απαγχονισμένη με μια αυτοσχέδια θηλιά περασμένη στο λαιμό της.

Έχει παρατηρηθεί από συμπολίτες μας, ότι πολλοί κάτοχοι ζώων συντροφιάς βγάζοντας βόλτα το αγαπημένο τους τετράποδο, δεν απομακρύνουν τα περιττώματά του. 

 

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα.