αδέσποτα

Τη συμπεριφορά του αντιδημάρχου δημοτικής αστυνομίας & ζώων συντροφιάς Καβάλας καταγγέλλει το Φιλοζωικό Σωματείο «Αίσωπος».

Για το ζήτημα με τα αδέσποτα στο Δήμο Παγγαίου και την πρόταση του αντιδημάρχου Παγγαίου, για ευθανασία των αδέσποτων ζώων, τοποθετείται η επικεφαλής της παράταξης «Ξεκινάμε…» και δημοτική σύμβουλος του Δήμου Παγγαίου, Μαρία Βαρύτη

Ανακοίνωση εξέδωσε το φιλοζωικό σωματείο "Αίσωπος" σχετικά με μια σοβαρή και ανησυχητική εξέλιξη που έλαβε χώρα την Τετάρτη 19/6 στη σύσκεψη των αρμόδιων αντιδημάρχων αδέσποτων των όμορων δήμων της Καβάλας.

Ο Δήμος Καβάλας ενημέρωσε για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στην Καβάλα από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2024, αναφέροντας πως έγιναν 47 υιοθεσίες ζώων.

Για τα αδέσποτα στην Καβάλα και την ευθύνη που έχει η Δημοτική Αρχή μιλά ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Καβάλας, Χρήστος Ποτόλιας.

Την κατάσταση που επικρατεί στο καταφύγιο σκύλων στο Κρυονέρι της Καβάλας καταγγέλει η πρώην εθελόντρια Laura Crapa.

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Απριλίου στο «Παλλάδιο» στην Καβάλα συνάντηση του «Αισώπου» με τους επικεφαλής των αντιπολιτευτικών δημοτικών παρατάξεων.

Παγκόσμια μέρα αδέσποτων τίμησαν χθες, Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, τίμησε το ΓΕΛ Ν. Περάμου.

Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σχολεία στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας αδέσποτων ζώων

Μαρία Βαρύτητα: Ρωτάμε τον δήμαρχο Παγγαίου για τα 2.000 αδέσποτα σκυλιά, τις παράνομες χωματερές και την Αντιπλημμυρική Προστασία και δεν παίρνουμε απαντήσεις…

Η επιχείρηση Pet Friend με έδρα την Καβάλα, ανακοινώνει πως το αδέσποτο θηλυκό σκυλί στην περιοχή του Αμυγδαλεώνα Καβάλας περισυλλέχθηκε.

Ο Ηρακλής Δεληγιώργης με φωτογραφία που κοινοποίησε σε ομάδα του facebook με όνομα “Πολίτες του Δήμου Νέστου”, καταγγέλλει τον θάνατο ενός αδέσποτου σκύλου.

Για την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού για τη φροντίδα αδέσποτων ζώων μιλά ο γραμματέας της δημοτικής παράταξης «Η Καβάλα Μπροστά», Κωνσταντίνος Τιτόπουλος.

"Να παραιτηθεί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χρήστος Τσιτσιλικάκης και να αντικατασταθεί ο αρμόδιος υπάλληλος Γιώργος Μουμτζής" αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Εριφυλλίδης για το θέμα των άθλιων συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων ζώων. 

 Τις συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, στην περιοχή του Κρυονερίου, καταγγέλει φιλοζωική "Αίσωπος". 

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου ένα αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε και δάγκωσε 7χρονο μαθητή που έφευγε από το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Ελευθερούπολης.

Το Οικολογικό πολιτιστικό ζωοφιλικό σωματείο “Αίσωπος” σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Προστασίας Ζώων “TiNG e.V.” πραγματοποίησαν, μέσω πιστοποιημένης εταιρείας δημοσκοπήσεων και ερευνών, την παρακάτω έρευνα στον Δήμο της Καβάλας τον Ιανουάριο του 2024. 

Σε χωματερή έξω από την πόλη της Ξάνθης, σε άθλιες συνθήκες, ζουν εκατοντάδες σκυλιά, σύμφωνα με φιλοζωική οργάνωση της περιοχής, που καταγγέλλει αναλγησία από δύο δήμους που εμπλέκονται.

Επιθεώρηση των εργασιών κατασκευής του καταφυγίου αδέσποτων ζώων στον Ζυγό από τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας και Προστασίας Ζώων Συντροφιάς, Χρήστο Τσιτσιλικάκη.

Συνελήφθη την 13-1-2024 το βράδυ σε οικισμό της Θάσου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Λιμεναρίων Θάσου ένας άνδρας ελληνικής καταγωγής.

Την καταγγελία που έγινε στο KavalaNews.gr για τα αδέσποτα του Χαλκερού, διαψεύδει η κάτοικος της περιοχής, Ελισάβετ Καραντενιζλή.

Κάτοικοι του Χαλκερού με επιστολή και βίντεο τους προς το KavalaNews.gr, αναδεικνύουν το πρόβλημα των αδέσποτων σκυλιών στην περιοχή. Όπως λένε επιθέσεις γίνονται καθημερινά.

Δημιουργήθηκε ένα επίσημο Δίκτυο Εθελοντών Φιλόζωων στον Δήμο Καβάλας, με σκοπό την αντιμετώπιση περιστατικών που αφορούν στα αδέσποτα ζώα.

Τους σκύλους που φιλοξενούνται στο κτήμα προσωρινής επανένταξης εμβολιάζει για δεύτερη μέρα σήμερα, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, ο Δήμος Καβάλας. 

Οι εργασίες κατασκευής του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο αγρόκτημα Ζυγού Καβάλας, προϋπολογισμού 882.839,37 ευρώ, συνεχίζονται, με τον Δήμο Καβάλας σε ανακοίνωση του να αναφέρει πως θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 40 σκυλιά.

Δημοτικά σχολεία επισκέφθηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Δήμου Παγγαίου «Νώε», για να ενημερώσει τα παιδιά για τα αδέσποτα.

Με ανάρτηση του στα social media, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ενημέρωσε πως το καταφύγιο αδέσποτων ζώων στον Δήμου Παγγαίου, άρχισε να λειτουργεί από το πρωί της Τετάρτης (04/10).

Πρόταση για δημιουργία κλινικής για τα αδέσποτα ζώα σε περιφερειακό επίπεδο που θα εξυ

Επιστολή αγανάκτησης προς το KavalaNews.gr απέστειλε πολίτης της Ελευθερούπολης, με την οποία κάνει γνωστή την επίθεση που δέχτηκε από αδέσποτα σκυλιά, προσθέτοντας την αδιαφορία, όπως τονίζει, του Δήμου Παγγαίου.

Επιθέσεις αδέσποτων σκύλων στο Περιγιάλι Καβάλας καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής. Την κατάσταση επισημαίνει κάτοικος του Περιγαλίου από τον οποίο λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή: 

Σελίδες