Για το ζήτημα με τα αδέσποτα στο Δήμο Παγγαίου και την πρόταση του αντιδημάρχου Παγγαίου, για ευθανασία των αδέσποτων ζώων, τοποθετείται η επικεφαλής της παράταξης «Ξεκινάμε…» και δημοτική σύμβουλος του Δήμου Παγγαίου, Μαρία Βαρύτη

 

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

 

Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορήθηκα την τοποθέτηση του Αντιδημάρχου και υπεύθυνου για τα αδέσποτα στον Δήμο Παγγαίου, κ. Κώστα Τσάκαλου, σε συνάντηση Αντιδημάρχων στην Καβάλα, για την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την διαχείριση τους. 

 

Σύμφωνα με καταγγελίες φιλοζωικών οργανώσεων,

 

«ο Αντιδήμαρχος Παγγαίου, πρότεινε την ευθανασία των αδέσποτων ζώων, ως λύση στο πρόβλημα, χρησιμοποιώντας μάλιστα απαγορευμένα σκευάσματα. 

 

Αυτές οι δηλώσεις και η προτεινόμενη προσέγγιση δεν είναι μόνο απάνθρωπες και παράνομες, αλλά αμαυρώνουν και τη φήμη του Δήμου Παγγαίου, σε διεθνές επίπεδο».

 

Είναι αυτονόητο ότι ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παγγαίου και ως Δημοτική Σύμβουλος: 

 

  • Εκφράζω την έντονη αντίθεσή μου για την "λύση" που πρότεινε ο κ. Τσάκαλος.

 

  • Θεωρώ ότι η «λύση» αυτή, είναι απαράδεκτη και σε κάθε περίπτωση δεν αρμόζει σε έναν πολιτισμένο δήμο, σε έναν δήμο "πρότυπο" όπως διατείνεται ο Δήμαρχος κ. Φίλιππος Αναστασιάδης.

 

  • Καλώ τον κ. Τσάκαλο να ανακαλέσει τη δήλωσή του και ταυτόχρονα να δείξει έμπρακτα ότι είναι σε θέση να επιτελέσει τον ρόλο του ως υπεύθυνου Αντιδημάρχου για τα αδέσποτα, με ενέργειες που θα αποσκοπούν στην ευζωία τους, όπως προβλέπει ο σχετικός Νόμος και όχι στην βάρβαρη και βάναυση εξαφάνισή τους.

 

  • Ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης συμφωνεί με τις απόψεις του Αντιδημάρχου του; 

 

  • Κι αν δεν συμφωνεί τι θα κάνει γι’ αυτό;

 

Η δική μας άποψη είναι απέναντι στο Περιβάλλον και τα Αδέσποτα Ζώα είναι ξεκάθαρη. Την έχουμε διατυπώσει και προεκλογικά και την διατυπώνουμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα όργανα του Δήμου μας, εκφράζοντας πιστεύουμε την άποψη της πλειοψηφίας των συνδημοτών μας!

 

Όσον αφορά στην διαχείριση των αδέσποτων ζώων, θεωρούμε ότι είναι ένα σοβαρό ζήτημα που απαιτεί υπεύθυνες και ηθικές λύσεις, και όχι βάρβαρες πρακτικές που δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μιας σύγχρονης κοινωνίας.

(δελτίο Τύπου)