Ανακοίνωση εξέδωσε το φιλοζωικό σωματείο "Αίσωπος" σχετικά με μια σοβαρή και ανησυχητική εξέλιξη που έλαβε χώρα την Τετάρτη 19/6 στη σύσκεψη των αρμόδιων αντιδημάρχων αδέσποτων των όμορων δήμων της Καβάλας.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φιλοζωϊκών Σωματείων "Νέμεσις", ένας από τους αντιδημάρχους υπαινίχθηκε την ευθανασία των ζώων που βρίσκονται στα καταφύγια ως "λύση" για το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων.

 

Δείτε αναλυτικά, το δελτίο Τύπου του φιλοζωικού σωματείου:

 

Αγαπητοί,

 

Με μεγάλη μας λύπη και αγανάκτηση, το φιλοζωικό σωματείο Αίσωπος αισθάνεται την ανάγκη να ενημερώσει τους πολίτες για μια άσχημη εξέλιξη που έλαβε χώρα στην χθεσινή (Τετάρτη 19/6) σύσκεψη των αρμόδιων αντιδημάρχων αδέσποτων των όμορων δήμων της περιοχής μας.

Σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσίευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φιλοζωϊκών Σωματείων "Νέμεσις"  δείτε την εδώ, αποκαλύφθηκε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της σύσκεψης, ένας από τους αντιδημάρχους υπαινίχθηκε την ευθανασία των ζώων που βρίσκονται στα καταφύγια ως "λύση" για το πρόβλημα των αδεσπότων. Αυτό το τρομακτικό υπονοούμενο δεν μπορεί να αγνοηθεί, καθώς αν αποτυπωθεί στο υπόμνημα προς το Υπουργείο που προτίθενται να συντάξουν οι αντιδήμαρχοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη, τότε αποκαλύπτει τις πραγματικές τους προθέσεις για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Εκφράζουμε την απόλυτη καταδίκη αυτής της κρυφής και κεκαλυμμένης θέσης. Η ευθανασία δεν είναι και δεν πρέπει ποτέ να είναι αποδεκτή ως λύση για τα αδέσποτα ζώα.

 

Τα ζώα αυτά αξίζουν φροντίδα, προστασία και αξιοπρεπή διαβίωση.
 

Καλούμε τους πολίτες να σταθούν στο πλευρό μας και να καταδικάσουν τέτοιες απάνθρωπες πρακτικές. Ζητάμε από την τοπική αυτοδιοίκηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της και να δεσμευτεί σε λύσεις που προωθούν την προστασία και τη φροντίδα των αδεσπότων ζώων, αντί να επιδιώκει τη θανάτωσή τους.

 

Για να βρείτε το επίμαχο σημείο του υπαινιγμού δείτε το βίντεο στο 1:07''      

 

Δείτε στο ίδιο βίντεο στο 1:34'' την έλλειψη "ευκινησίας" για αποφάσεις της διοίκησης λόγω της 5μελούς επιτροπής, το μόνο όργανο που εκπροσωπούνται τα φιλοζωικά σωματεία!

 

Αν θέλετε περαιτέρω ενημέρωση για το ζήτημα αυτό μπορείτε να καλέσετε τον μέλος του Αισώπου κ. Κώστα Τιτόπουλο 6992795906.

 

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη δικαιοσύνη και την προστασία των ζώων, και καλούμε όλους τους πολίτες να ενώσουν τις φωνές τους με τη δική μας.

 

(δελτίο Τύπου)