σκυλιά

Ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με την εθελοντική του ομάδα "Δίκτυο Φιλόζωων Δήμου Καβάλας", διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση προς τιμήν των ζώων συντροφιάς στο πάρκο Φαλήρου, την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 από τις 11:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι.

Η επιχείρηση Pet Friend με έδρα την Καβάλα, ανακοινώνει πως το αδέσποτο θηλυκό σκυλί στην περιοχή του Αμυγδαλεώνα Καβάλας περισυλλέχθηκε.

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου ένα αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε και δάγκωσε 7χρονο μαθητή που έφευγε από το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Ελευθερούπολης.

Τροχαίο ατύχημα παραλίγο να προκαλέσουν δύο αδέσποτοι σκύλοι νωρίς το πρωί της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου στις στροφές του Αγίου Σίλα στο ρεύμα εξόδου στο σημείο που βρίσκεται το πάρκινγκ.

Είναι πάνω από τέσσερα χρόνια τώρα που έχω πάψει να φοράω συμβατικά ρολόγια. Στην αρχή με κέρδισε το ξυπνητήρι με τη δόνηση, γιατί με ταράζουν τα κουδουνίσματα και, ούτως ή άλλως, κοιμάμαι πολύ ελαφρά· ένα απλό χτύπημα στον καρπό αρκεί για να ανοίξω τα μάτια μου.

Επιστολή αγανάκτησης προς το KavalaNews.gr απέστειλε πολίτης της Ελευθερούπολης, με την οποία κάνει γνωστή την επίθεση που δέχτηκε από αδέσποτα σκυλιά, προσθέτοντας την αδιαφορία, όπως τονίζει, του Δήμου Παγγαίου.

Μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου Καβάλας «Αίσωπος» ενημερώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (08/07) από μία κοπέλα, πως εκείνη την ώρα είχαν βγάλει μέσα από τη θάλασσα δύο σκυλιά τα οποία ήταν δεμένα μεταξύ τους. Τα σκυλιά σκάλωσαν σε μια σημαδούρα και πάλευαν να μείνουν στην επιφάνεια του νερού για να πάρουν ανάσα.

Ο Άξελ, η Διώνη και ο Πόθος είναι τρεις πρώην αδέσποτοι σκύλοι που κακοποιήθηκαν, ξυλοκοπήθηκαν άγρια, μαχαιρώθηκαν και πυροβολήθηκαν από ανθρώπινο χέρι, ωστόσο κατάφεραν να παλέψουν με τις φοβίες και τους εφιάλτες τους και να σταθούν και πάλι όρθιοι.

Έξι σκύλοι δηλητηριάστηκαν στη Γεωργιανή Καβάλας σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στον πρόεδρο του Φιλοζωικου Συλλόγου "Νωε", Χρήστο Παλληκαρά.

Τους δράστες που το βράδυ της Παρασκευής 24 Ιουνίου σκότωσαν τα 12 σκυλιά που είχε ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας στη Λεκάνη του Δήμου Νέστου.

Τέσσερα μεγάλα σκυλιά από φόλα και πέντε κουτάβια από χτύπημα στο κεφάλι βρέθηκαν νεκρά στο ύψωμα Βασιλάκη στην Καβάλα, σύμφωνα με καταγγελία του φιλοζωικού σωματείου "Αίσωπος".