Συζητήσεις για το θέμα της πρόληψης και της αντιμετώπισης καταστροφών στο φυσικό περιβάλλον ενόψει και της εξελισσόμενης κλιματικής αλλαγής, έγιναν την Παρασκευή (01/12), από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Καβάλας, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που επισκέφτηκαν το παράρτημα του ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας, την Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, και τον Δήμο.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ Καβάλας αναφέρει τα εξής:

Την Παρασκευή 01/12/2023 κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Καβάλας μαζί με μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επισκέφτηκαν το Παράρτημα του ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας, την Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Καβάλας και τον Δήμο Καβάλας. 

 

Συζήτησαν με τους φορείς και αντάλλαξαν απόψεις και προβληματισμούς αναφορικά με το θέμα της πρόληψης και της αντιμετώπισης καταστροφών στο φυσικό περιβάλλον ενόψει και της εξελισσόμενης κλιματικής αλλαγής. 

 

Κοινός παρονομαστής όλων των υπηρεσιών και των συναρμόδιων φορέων είναι η έλλειψη προσωπικού και η

έλλειψη κατανομής πόρων τόσο για την πρόληψη όσο και για την καταστολή των φυσικών καταστροφών. 

 

Όσο η κυβέρνηση αδιαφορεί και δεν αντιμετωπίζει με προσήλωση και αποφασιστικότητα την κλιματική αλλαγή, αρνούμενη να αντιληφθεί τους κινδύνους που εγκυμονούν τόσο για την σωματική ακεραιότητα των πολιτών όσο και για την τοπική και εθνική οικονομία, οι πολίτες θα παραμένουν έρμαια των ακραίων φαινομένων. 

 

Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει στο προσεχές διάστημα τις επαφές και με άλλους φορείς και θεσμούς που ενέχονται στην προστασία του περιβάλλοντος, ώστε να συνδιαμορφώσει μαζί με την κοινωνία και τους ειδικούς την προγραμματική του πρόταση για αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα. 

 

Η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ θα παραδώσει τα υπομνήματα με τις θέσεις, τα προβλήματα και τις απόψεις των παραπάνω φορέων τόσο στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη όσο κα στον αρμόδιο τομέα του κόμματος στην θεματική ημερίδα που θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη και στο ξενοδοχείο GRECOTEL EGNATIA την Κυριακή 03/12/2023 με θέμα το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και ειδικότερα την πρόληψη- διαχείριση και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών καθώς και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.”