Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», συμμετείχε για λογαριασμό του Δήμου Καβάλας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βουκουρέστι το διάστημα (23-26/02).

 

Κύριοι στόχοι της συμμετοχής σύμφωνα με τη Δημωφέλεια ήταν η καλύτερη δυνατή ανάδειξη και προβολή του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Καβάλας στην πολύ σημαντική αγορά της Ρουμανίας, δεδομένου ότι η βόρεια Ελλάδα αποτελεί τον κυρίαρχο τουριστικό προορισμό για τη συγκεκριμένη χώρα. 

 

Σχετική ανακοίνωση της Δημωφέλειας αναφέρει τα εξής:

 

Ο Δήμος Καβάλας, μέσω της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» με αυτόνομο περίπτερο και ολιγομελή αποστολή στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της Επιχείρησης, Παναγιώτης Αγγελίδης, η διευθύντρια Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης, Κυριακή Γανίτου και το στέλεχος της Διεύθυνσης, Ιωάννα Κισκορίδου, έδωσε γι’ ακόμη μια χρονιά το «παρών» στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «TTR Bucharest 2023» που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι, από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου.

 

Κύριοι στόχοι της συμμετοχής ήταν η καλύτερη δυνατή ανάδειξη και προβολή του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Καβάλας στην πολύ σημαντική και συνεχώς αυξανόμενη αγορά της Ρουμανίας, δεδομένου ότι η βόρεια Ελλάδα αποτελεί τον κυρίαρχο τουριστικό προορισμό για τη συγκεκριμένη χώρα. 

 

Υπό το πρίσμα μάλιστα των τρεχουσών γεωπολιτικών εξελίξεων στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, όπου συνεχίζουν να επηρεάζουν τις τουριστικές διαδρομές, η αποστολή επικεντρώθηκε στην αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας, αλλά και στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που ενισχύουν τον τουρισμό στην περιοχή μας.

 

Μέσω της οργανωμένης προετοιμασίας της αποστολής της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» πραγματοποιήθηκε πλήθος συναντήσεων με επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου (τουριστικούς πράκτορες, εξειδικευμένους δημοσιογράφους), μέσα από τις οποίες διαπιστώθηκε το ιδιαίτερα αυξανόμενο ενδιαφέρον των Ρουμανικών τουριστικών πρακτόρων για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ιδιαίτερα δε στη θεματική μορφή του οδικού τουρισμού και σε ειδικές μορφές τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως ο πολιτιστικός και θρησκευτικός τουρισμός, αλλά και σε πιο ήπιες μορφές που αναπτύσσονται στην περιοχή. 

 

Όλες αυτές οι εναλλακτικές μορφές καθώς και το μεγάλο ρεύμα του μαζικού τουρισμού, μαζί με τα ιδιαίτερα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής αναλύθηκαν διεξοδικά τόσο από τον κ. Αγγελίδη, όσο και από την κ. Γανίτου σε εκπροσώπους ΜΜΕ που ειδικεύονται στην προβολή και ανάδειξη τουριστικών προορισμών, οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, που έχει μπει δυναμικά στον «χάρτη» των προτιμήσεων της ρουμάνικης τουριστικής αγοράς, τα τελευταία χρόνια.

 

Για τον λόγο αυτό, το επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Καβάλας, μέσω της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» θα δώσει το «παρών» σε κάθε σημαντική τουριστική δράση που έχει ως στόχο την προβολή της περιοχής, ενώ θα οργανωθούν και νέα press- fam trips για την περαιτέρω ενίσχυση της δυναμικής της Καβάλας, ως προορισμός.”