ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

Με τον καθιερωμένο αγιασμό, άρχισε επισήμως, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, η νέα χρονιά στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία «ΚΔΑΠ-ΜεΑ» της Δημωφέλειας.

Από τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου έγινε η δράση της διαθεματικής προσέγγιση της ιστορίας της Εγνατίας οδού, της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής – Άυλος Πόρος, ένα έργο που υλοποιεί η Δημωφέλεια και έχει στόχο οι νεότεροι να έρθουν σε επαφή με το πολιτιστικό και φυσικό απόθεμα της αρχαίας και νέας Εγνατίας οδού. 

Στο πλαίσιο δράσεων τουριστικής προβολής, η Δημωφέλεια φιλοξένησε στον Δήμο Καβάλας από τις 28 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου, εκπροσώπους ρουμανικών και γερμανικών ΜΜΕ, σε δύο ταξίδια εξοικείωσης με την ευρύτερη περιοχή.

Τη Δευτέρα (31/07), παρουσιάστηκε το έργο “Διαθεματική προσέγγιση της ιστορίας της Εγνατίας οδού, της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής – Άυλος Πόρος”. Πρόκειται για ένα έργο που υλοποιεί η Δημωφέλεια με σκοπό να φέρει τα νεότερα μέλη της τοπικής κοινωνίας σε επαφή με το πολιτιστικό και φυσικό απόθεμα της αρχαίας και νέας Εγνατίας οδού.

Το Σάββατο (28/07) στη Μεγάλη Λέσχη της Καβάλας, άρχισαν οι αγώνες του 32ου Open «Βασίλης Θεοδωρίδης» (Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά), που φιλοξενεί περισσότερους από 400 σκακιστές από όλο τον κόσμο.

Την Πέμπτη (22/06) παρουσιάστηκε στο υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς της Καβάλας, το βιβλίο της Δρ. Χειροπρακτικής, Κατερίνας Μουστάκα με τίτλο "Οι Μικρές μου Αλήθειες - Τάδε έφη Κατερίνα", με αρκετό κόσμο να δίνει το παρών.

Το 12ο Δημοτικό σχολείο στους αγώνες των αγοριών και το 2ο Δημοτικό σχολείο στους αγώνες των κοριτσιών, ήταν οι μεγάλοι νικητές του 34ου σχολικού πρωταθλήματος μίνι μπάσκετ του Δήμου Καβάλας, το οποίο ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (11/06) στο κλειστό αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

Το Σαββατοκύριακο (10-11/06) θα διεξαχθούν οι τελικοί αγώνες του μίνι μπάσκετ Δημοτικών σχολείων του Δήμου Καβάλας, στο κλειστό αθλητικό κέντρο “Αλεξάνδρα Δήμογλου” στην Καλαμίτσα.

Το απόγευμα της Τετάρτης (31/05) στις 19:00, στο πλαίσιο του εορτασμού της διεθνούς ημέρας Μουσείων, ο Δήμος Καβάλας και η Δημωφέλεια διοργανώνουν εκδήλωση στο Μουσείο Καπνού με θέμα «Το αποτύπωμα της Καβάλας τη δεκαετία του 1930».

Την Τετάρτη (31/05) στις 19:00 το απόγευμα, στο πλαίσιο του εορτασμού της διεθνούς ημέρας Μουσείων, ο Δήμος Καβάλας και η Δημωφέλεια διοργανώνουν εκδήλωση στο Μουσείο Καπνού με θέμα «Το αποτύπωμα της Καβάλας τη δεκαετία του 1930».

Ευχαριστήριο μήνυμα στέλνει η Δημωφέλεια για τη χορηγία του συλλόγου «Φίλος» στο φετινό φεστιβάλ Cosmopolis.

Η Δημωφέλεια διακρίθηκε στα Tourism Awards, κερδίζοντας βραβείο για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στην Καβάλα.

Τη Μεγάλη Τρίτη (11/04) το προσωπικό και οι εκπαιδευόμενοι του ΚΔΑΠ-ΑμεΑ επισκέφθηκαν το δημαρχείο αλλά και τα γραφεία της “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” και αντάλλαξαν ευχές για το Πάσχα.

Ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» συμμετείχαν, μέσω ειδικά σχεδιασμένων δράσεων προβολής, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «ΙΤΒ» που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 7-9 Μαρτίου 2023 στο Βερολίνο.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», συμμετείχε για λογαριασμό του Δήμου Καβάλας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βουκουρέστι το διάστημα (23-26/02).

Την Τετάρτη (22/02) έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των ομάδων του εργασιακού πρωταθλήματος μπάσκετ.

Την Τετάρτη (15/02) έγινε συνάντηση εργασίας με επίκεντρο τη διεύρυνση της συνεργασίας ανάμεσα στη “Δημωφέλεια” και στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας.

Την Πέμπτη (02/02) στην αίθουσα εκπαίδευσης του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ της «Δημωφέλεια» έγινε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Το κέντρο το 2023 συμπληρώνει 20 χρόνιας ζωής.

Την Τρίτη (20/12) ο Δήμος Καβάλας και η «Δημωφέλεια» εγκαινιάζουν τη φωτογραφική δράση «CITY MARKET 30» που αποτελεί μία ιδιαίτερη πρόταση με αφορμή τη συμπλήρωση των 30 χρόνων λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας. Μέσω αυτής θα αναδειχθούν αφενός μεν, η δυναμική αναξιοποίητων πτυχών του κτιρίου, αφετέρου δε και εναλλακτικοί τρόποι επανάχρησης των χώρων του.

Η "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ", κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων σε ειδική εκδήλωση την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών

Επίσκεψη εκπαιδευτικού χαρακτήρα στα γραφεία της “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”, έκαναν σπουδαστές του ΔΙΕΚ Καβάλας.

Με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καβάλας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί το μεσημέρι της Τρίτης 29 Νοεμβρίου 2022 ο Δήμαρχος Καβάλας.

Η Δημωφέλεια έγινε η πρώτη και μοναδική Δημοτική επιχείρηση στην Ελλάδα που πιστοποιείται σύμφωνα με το μοντέλο Επιχειρηματικής Αριστείας του Ευρωπαϊκού ιδρύματος διαχείρισης ποιότητας (EFQM).

Για την καλύτερη προετοιμασία των συμμετεχόντων - ερασιτεχνών και επαγγελματιών φωτογράφων - του επετειακού διαγωνισμού καλλιτεχνικής φωτογραφίας με αφορμή τα (30) χρόνια λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας (1992-2022)

Η Διεύθυνση Αθλητισμού & Παιδείας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» ανακοινώνει την έναρξη του 6ουΕργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Δήμου Καβάλας 2022-2023 «ΛΕΥΘΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ», σε συνεργασία  με τον Σύλλογο Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Καβάλας (ΣΠΑΚ Καβάλας).

 Ένα σύντομο μήνυμα με επίκεντρο την ουσιαστική συνεργασία και συμπόρευση όλων των φορέων του τουριστικού κλάδου στην Π.Ε. Καβάλας έδωσε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» Παναγιώτης Αγγελίδης.

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 αναμένεται στο λιμάνι της Καβάλας το Europa 2 το οποίο ξεκίνησε από το λιμάνι του Βόλου.

Η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» αξιολογήθηκε και πιστοποιήθηκε στο πρόγραμμα 1ου επιπέδου του θεσμού Επιχειρηματικής Αριστείας και έγινε η πρώτη Δημοτική Επιχείρηση στην Ελλάδα που λαμβάνει τη συγκεκριμένη διάκριση.

Η μπάντα "The Prize" έπαιξε σε ρυθμούς hard rock, δίνοντας ένα δυναμικό performance με θέα το λιμάνι της Καβάλας. Προηγήθηκαν σεμινάρια κιθάρας απο τον Σουηδό κιθαρίστα Mattias Εlkundh.

Σελίδες