Με τον καθιερωμένο αγιασμό, άρχισε επισήμως, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, η νέα χρονιά στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία «ΚΔΑΠ-ΜεΑ» της Δημωφέλειας.

 

Σχετική ανακοίνωση της Δημωφέλειας αναφέρει τα εξής:

 

“Με τις ευχές όλων και τον καθιερωμένο αγιασμό, ξεκίνησε επισήμως, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, η νέα χρονιά στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία «ΚΔΑΠμεΑ» της Δημωφέλειας.

 

Ο καθιερωμένος ετήσιος αγιασμός της δομής πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντονης συγκίνησης και χαράς παρουσία του δημάρχου Καβάλας, Θεόδωρου Μουριάδη, του προέδρου της «Δημωφέλεια», Παναγιώτη Αγγελίδη, της γενικής διευθύντριας, Άλκηστις Βλάχου, του διευθυντή Αθλητισμού και Παιδείας της Επιχείρησης, Αλέξη Βρεττού, πλήθους κόσμου, γονέων καθώς και των ωφελούμενων του Κέντρου.

 

Κοινή διαπίστωση όλων όσοι παρευρέθηκαν στην τελετή αγιασμού και κυρίως των εργαζομένων της δομής ήταν η συνεχής υποστήριξη και η άριστη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής και της «Δημωφέλεια» με το Κέντρο, ενώ εξέφρασαν και τις ευχαριστίες τους, γι’ ακόμη μια φορά, στους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη τους όλα αυτά τα χρόνια.

 

Φέτος το ΚΔΑΠμεΑ της «Δημωφέλεια» κλείνει 20 χρόνια από την χρονιά (2003) που εντάχθηκε στην χρηματοδότηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και ανήκει στις πιο επιτυχημένες από άποψη λειτουργίας και παροχών, δομές στην ευρύτερη περιοχή. Φιλοξενεί παιδιά με προβλήματα νοητικής και κινητικής υστέρησης προσφέροντας τους εκπαίδευση,

υποστήριξη και δημιουργική απασχόληση και μέχρι σήμερα έχει κερδίσει την αγάπη του κοινωνικού συνόλου του Δήμου Καβάλας.

 

Ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Παναγιώτης Αγγελίδης, στον χαιρετισμό του, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι όπως τα προηγούμενα χρόνια έτσι και

όσα έπονται η Δημοτική Αρχή και η Διοίκηση της Επιχείρησης θα βρίσκονται στο πλευρό της δομής, ενισχύοντας τις προσπάθειες του άριστα εκπαιδευμένου προσωπικού της για να προσφέρει με αγάπη, υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους ωφελούμενους: 

 

«Με τη βοήθειά μας, τη συνδρομή του προσωπικού αλλά και την ευγενική αρωγή πολλών συλλόγων και επιχειρηματιών της πόλης μας θα σχεδιάσουμε για τη νέα χρονιά πολλές δράσεις και εκδρομές που θα συμβάλουν στην εκπαίδευσή σας και προ πάντων στην ψυχαγωγία και τη διασκέδασή σας. 

 

Είμαστε υπερήφανοι για εσάς κάθε φορά που βρισκόμαστε, ενώ μαζί με την αγάπη σας, μας κάνετε καλύτερους ανθρώπους. Και ο δήμαρχος κι εγώ ως πρόεδρος της «Δημωφέλεια» θα είμαστε πάντα στη διάθεσή σας να σας ακούμε, να μαθαίνουμε από εσάς και να βοηθούμε τη δομή για να είστε πάντα δημιουργικοί κι ευτυχισμένοι».”