ΚΔΑΠ

Με τον καθιερωμένο αγιασμό, άρχισε επισήμως, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, η νέα χρονιά στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία «ΚΔΑΠ-ΜεΑ» της Δημωφέλειας.

Στα ΚΔΑΠ ΜΕΑ Καβάλας βρέθηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Δήμου Παγγαίου “Νώε”, για να ενημερώσει τα παιδιά για τις ανάγκες των αδέσποτων. 

Πασχαλινά λαγουδάκια και λαπάδες έφτιαξαν τα παιδάκια στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Καβάλας

Στην Παιδική Γωνιά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας φιλοξενήθηκε μια ομάδα παιδιών του ΚΔΑΠ Καβάλας «Το Δέντρο»

Τηρουμένων των μέτρων που προβλέπονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) του δήμου Καβάλας

Τις σοβαρές καταγγελίες του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιοκτητών ΚΔΑΠ σχετικά με τις παράνομες πρακτικές ορισμένων ιδιωτικών ΚΔΑΠ έφεραν στη Βουλή, με πρωτοβουλία της βουλεύτριας Καβάλας, Τάνιας Ελευθεριάδου 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Συνάντηση είχε, το πρωί της Παρασκευής, η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τάνια Ελευθεριάδου, μέσω διαδικτύου, με τον πρόεδρο των ιδιωτικών ΚΔΑΠ, Σωκράτη Σαρρή στον χώρο της ιδιοκτήτριας ΚΔΑΠ κ. Ευανθίας Μπότση, με σκοπό να την ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ιδιοκτήτες ΚΔΑΠ μετά την απόρριψη ενίσχυσης μέσω Voucher χιλιάδων παιδιών με πλήρη φάκελο από την ΕΕΤΑΑ και, κατ’επέκταση, το υπουργείο Εργασίας.

 

Η πρωτοφανής μείωση της χρηματοδότησης μέσω voucher για τις δομές ΚΔΑΠ έχει φέρει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση τους και τους ιδιοκτήτες των αντίστοιχων ιδιωτικών φορέων

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας ,το παράρτημα των Γιατρών του Κόσμου Καβάλας ,επισκέφθηκε το κέντρο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ του δήμου Καβάλας.

Την βασιλόπιτά τους έκοψαν σήμερα Τρίτη 18/2/2020 το πρωί τα παιδιά και το προσωπικό του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΜ ΑΜΕΑ) του δήμου Καβάλας που διαχειρίζεται η

Με το πλούσιο πρόγραμμα δράσεων το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ επιδιώκει να πετύχει την ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα ισότιμης διαβίωσης και σεβασμού των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Σήμερα, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, 40 εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής από κοινωνικές δομές διαφόρων πόλεων της Βουλγαρίας επισκέφθηκαν την Καβάλα και ενημερώθηκαν για το τρόπο λειτουργίας των αντίστοιχων δομών της πόλης μας.

Τα κάλαντα είπαν στη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, στο γραφείο της, οι ωφελούμενοι του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με ειδικές δεξιότητες του Δήμου Καβάλας, το πρωί της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου 2018. 

Συμμετοχή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία  «ΚΔΑΠ – ΜΕΑ» του δήμου Καβάλας στη διοργάνωση «1stEuropeanSportsforAllGames» στην Ολλανδία

Τις κεντρικές υπηρεσίες της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» του δήμου Καβάλας επισκέφθηκαν τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες του δήμου (ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ) για να δώσουν τις πασχαλινές ευχές τους. 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρίες, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ) της «Δημωφέλεια» του Δήμου Καβάλας, σε συνεργασία με το 2

Με επιστολή της προς τους συναρμόδιους υπουργούς, η ΕΣΑμεΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνέχιση της λειτουργίας των ΚΔΑΠ - ΜΕΑ, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία των Δήμων. Η χρηματοδότηση των δομών αυτών, που είναι οι μοναδικές ανοιχτές στη χώρα, ενταγμένες στην κοινότητα, είχε μειωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, κάτι στο οποίο η παρούσα κυβέρνηση και τότε αντιπολίτευση είχε αντιταχθεί σφοδρά.