Την Πέμπτη (22/06) παρουσιάστηκε στο υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς της Καβάλας, το βιβλίο της Δρ. Χειροπρακτικής, Κατερίνας Μουστάκα με τίτλο "Οι Μικρές μου Αλήθειες - Τάδε έφη Κατερίνα", με αρκετό κόσμο να δίνει το παρών.

 

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας αναφέρει τα εξής:

 

“Μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση βιβλίου, του πρώτου της Δρ. Χειροπρακτικής, Κατερίνας Μουστάκα με τίτλο "Οι Μικρές μου Αλήθειες - Τάδε έφη Κατερίνα", πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 22 Ιουνίου στο κατάμεστο υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς, παρουσία του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη και του Προέδρου της "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ", Παναγιώτη Αγγελίδη.

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΣΤΑΚΑ 

 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του συγγραφικού της πονήματος, η κ. Μουστάκα, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι "το σώμα μας δίνει πληροφορίες και για τον εσωτερικό μας κόσμο. 

 

Άλλωστε από την πρώτη κιόλας ανάσα μας, το σώμα μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το μυαλό μας και με τα συναισθήματα που αυτό δημιουργεί" και πρόσθεσε "συναισθήματα που καθορίζουν την υγεία μας, συναισθήματα που όσο καταπιέζονται προκαλούν στρες που θεωρείται γενεσιουργός αιτία πολλών παθήσεων. 

 

Είμαστε, ας μην ξεχνάμε, η εκδήλωση των σκέψεων και των επιλογών μας". Πριν την ομιλία της κ. Μουστάκα, η οποία εξελίχθηκε σε μια συνεδρία ψυχοσωματικής θεραπείας, προβλήθηκαν ένα σύντομο βίντεο-θεατρικό αναλόγιο από την ηθοποιό, Πέγκυ Τρικαλιώτη, και η παρέμβαση του γνωστού performer, Τάκη Ζαχαράτου, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο και την προσωπικότητα της.

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ", ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ: "Με την ιδιότητα του προέδρου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, σας καλωσορίζω  γι΄ ακόμα μια φορά στον ανανεωμένο, αναγεννημένο θα έλεγα, χώρο του υπογείου της Δημοτικής Αγοράς. 

 

Ένας χώρος που με αφορμή την φωτογραφική έκθεση  που πραγματοποιήθηκε πριν λίγους μήνες  και τη σημερινή εκδήλωση σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα και  ουσιαστική επανεκκίνηση για την ίδια την ιστορία του κτιρίου που το 2022 έκλεισε 30 χρόνια λειτουργίας.

 

Σε μία εποχή που οι οικονομική πόροι είναι περιορισμένοι εμείς που έχουμε την ευθύνη λειτουργίας Δημοτικών Δομών πρέπει να αντιληφθούμε ότι εκτός από τους οικονομικούς υπάρχουν και οι ανθρώπινοι πόροι. 

 

Η λογική δεν έχω χρήματα δεν μπορώ να κάνω τίποτα είναι η εύκολη δικαιολογία για τη στασιμότητα και την αδράνεια.

 

Η αξιοποίηση νέων ανθρώπων με δημιουργικές ιδέες, με φαντασία και τόλμη παράγει εντυπωσιακά αποτελέσματα με ελάχιστα χρήματα όπως είναι ο χώρος που βλέπετε απόψε. 

 

Είναι η αρχή και θα υπάρχει και συνέχεια. Το όραμα, η σκληρή δουλειά και η εύρεση χορηγών δημιουργούν μία δυναμική στη Δημοτική Αγορά που επανασυστήνεται  στο κοινό της Καβάλας. 

 

Θα ήθελα να συγχαρώ τη νέα διευθύντρια της Δημοτικής Αγοράς κα Κονόρτου και το επιτελείο της κα Αγιομαμήτου, κα Τζούμα, κο Πετρίδη και όλους όσοι συμμερίζονται το όραμά μας για αλλαγές για μία Δημοτική Αγορά επιδραστική και συμμετοχική στις κοινωνικές, πολιτιστικές  αλλά και στις εμπορικές δράσεις του σήμερα. 

 

Να πάω όμως στην αποψινή μας εκδήλωση.   Η γιατρός Κατερίνα Μουστάκα, στο βιβλίο της με τίτλο «Οι Μικρές μου Αλήθειες – Τάδε έφη Κατερίνα» καταθέτει την πολύχρονη εμπειρία και γνώση της για το πώς η ζωή και οι επιλογές μας επηρεάζουν το σώμα μας και το πώς το σώμα μιλάει και προειδοποιεί. 

 

Ό,τι γράφει και αναφέρει, το έχει ερευνήσει. Το έχει βιώσει. Το έχει νιώσει. Το έχει αντιμετωπίσει. Και το μοιράζεται μαζί μας για να διευρύνει την οπτική μας.

 

Ένα βιβλίο για τη φιλοσοφία της καθημερινότητας. Μια πρόσκληση σε ένα ταξίδι, μια περιπλάνηση στον μέσα μας εαυτό".

 

ΟΜΙΛΙΕΣ

 

Για το βιβλίο μίλησαν η γυμνάστρια, Ρεγγίνα Μακέδου, η ψυχολόγος, Στέλλα Αργυρίου και η δικηγόρος, Θεανώ Μανακούδα.”