«Κάποιοι ενοχλούνται που γίνονται αποτελεσματικές κινήσεις και αναρωτιούνται γιατί δεν κάνουμε αυτά έκαναν εκείνοι!» αναφέρει ο νυν αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ Μιχάλης Αμοιρίδης, απαντώντας στις αιχμές του προκατόχου του Κώστα Παπακοσμά.

 

Την δήλωση του Κώστα Παπακοσμά που προκάλεσε αντιδράσεις μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.

 

Ο Μιχάλης Αμοιρίδης λέει στην απάντησή του:

 

«Η περίοδος που η ΠΑΜ-Θ ξόδευε δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε δράσεις άνευ στόχου, που δεν άφησαν καμία παρακαταθήκη στην περιοχή μας έχουν παρέλθει με επιλογή των πολιτών της. Οι πολυέξοδες κινήσεις εντυπωσιασμού και ψηφοθηρίας που με ζήλο υπηρέτησε ο κος Παπακοσμάς χωρίς πρακτικά αποτελέσματα, δεν είναι στη δική μας ατζέντα.

 

Η Περιφέρεια δεν υποκαθιστά ρόλους, ούτε είναι υποχρεωμένη για λόγους εντυπωσιασμού να δαπανά ποσά για να γίνεται αρεστή στους ολίγους ή να κοροϊδεύει το κοινό με μεγάλα λόγια, όπως κατά το παρελθόν συνέβαινε. Προχωρά στη δημιουργία πλαισίου υγιούς στήριξης των παραγωγών αλλά και των επιχειρήσεων μεταποίησης Διαχειρίζεται με ορθολογικό τρόπο τα έξοδα της και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αναπτύσσει συνεργασίες και επιτυγχάνει την ένταξη των υγιών επιχειρήσεων σε προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων.

 

Έτσι, χωρίς να ξοδεύει η Περιφέρεια χρήματα, τα προϊόντα της περιοχής μας διαφημίζονται σε χώρες της Ε.Ε. αλλά και τρίτες χώρες. Επιτυχημένο παράδειγμα αποτελεί η προώθηση των ακτινιδίων, ενώ έπεται συνέχεια στα σπαράγγια, τα κρασιά, κλπ

 

Ενημερώνουμε τον πολυγραφότατο, ενεργό πολίτη κο Παπακοσμά, ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης άλλαξε σελίδα, δεν θέλει κινήσεις εντυπωσιασμού. Θέλει να κάνει ουσιαστική δουλειά με καθαρή στόχευση και συγκεκριμένα βήματα που θα αποδώσουν διακριτή και ανθεκτική στο χρόνο αξία στην οικονομική ζωή της περιοχής.

 

Κάτι που όταν έπρεπε να το κάνει ο ίδιος δεν το έπραξε με αποτέλεσμα οι πολίτες να τον απαλλάξουν από το φορτίο αυτό.

 

Εφαρμόζουμε το πρόγραμμα μας όπως τέθηκε από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, τα αποτελέσματα είναι ορατά, θέλουμε ακόμη περισσότερα για την περιοχή μας, θα το επιτύχουμε με πίστη στο στόχο, δουλειά και προσήλωση στο έργο μας».