**Φωτογραφία επάνω από το βασικό μέτωπο της πυρκαγιάς στις 22:20

 

***ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ***

 

Εκτός ελέγχου η φωτιά που ξέσπασε μετά τις 8 το βράδυ της Τετάρτης (10/8) στην Ποταμιά Θάσου σε δασική έκταση κοντά στις κατασκηνώσεις. Η φωτιά επεκτάθηκε στο Υψάριο και καίει πυκνό δάσος ενώ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για να περάσει στην περιοχή των Κοινύρων. Όλες οι ενδείξεις μιλούν και πάλι για εμπρησμό. 

 

LIVE ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ 

 

 

Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θάσου ενώ στάλθηκαν και οχήματα και προσωπικό από Καβάλα και Χρυσούπολη.

 

ΦΕΡΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

ΝΕΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

 

 

 

Άτομα που συμμετέχουν στις προσπάθειες πυρόσβεσης αναφέρουν στο KavalaNews ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην προσέγγιση των οχημάτων στο σημείο ενώ αναφέρεται και έλλειψη νερού

 

Οι πυροσβέστες σήκωσαν και drone για να συγκεντρώσουν πληροφορίες.

 

Και η νέα φωτιά είναι κοντά στις κατασκηνώσεις Ποταμιάς, όπως και το περιστατικό που είχε εκδηλωθεί στις 2 Αυγούστου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

 

Για την περίπτωση αυτή υπήρχαν ενδείξεις εμπρησμού (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

 

Αυτή τη φορά, υπήρξαν δύο διαφορετικές εστίες σε σημεία με μια σχετική απόσταση μεταξύ τους στην περιοχή της Ποταμιάς.

 

Κατά την πρώτη ώρα του συμβάντος είχε ελεγχθεί το πρώτο σημείο και στη συνέχεια η μάχη επικεντρώθηκε στην κύρια εστία και εκφράζονταν φόβοι για επιδείνωση του μετώπου λόγω των βραδινών ανέμων.

 

Τραυματισμοί εθελοντών! 

Πληροφορίες που διασταυρώθηκαν κατά τις 22:00 έκαναν λόγο για τραυματισμό τουλάχιστον δύο εθελοντών, ηλικίας 26 και 44 ετών.

 

Στο σημείο έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς ένας από τους εθελοντές αιμορραγούσε από τραυματισμό στο κεφάλι.

 

Τα δύο άτομα διακομίστηκαν αρχικώς στο Κέντρο Υγείας Πρίνου. Αν και ξεπέρασαν τον κίνδυνο, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή τους στην Καβάλα.

 

Οι πληροφορίες που ανέφεραν πιθανό εγκλωβισμό εθελοντών, δεν έχουν επιβεβαιωθεί. 

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ

Νέα κλήση εθελοντών για να βοηθήσουν.

 

Σημείο συλλογής νερών, τροφίμων  και απαραίτητων πρώτων βοηθειών ορίστηκε το ξωκλήσι του Αγίου Ιωάννου προς τις κατασκηνώσεις της Ποταμιάς.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ 

 

 

Σημειώνεται ότι και αυτή η φωτιά έγινε αντιληπτή μέσα στα πρώτα λεπτά από το ξέσπασμά της χάρη στις αδιάκοπες περιπολίες και βάρδιες παρατήρησης που κάνουν εκατοντάδες εθελοντές πολίτες στην ευρύτερη περιοχή Παναγίας και Ποταμιάς, κάθε μέρα και κάθε νύχτα αδιάκοπα όλο το καλοκαίρι.

 

Η ενεργοποίηση των πολιτών με ολονύχτιες περιπολίες είναι και ο λόγος για τον οποίο το σημείο παραμένει προστατευμένο εδώ και χρόνια.

 

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 22:00

 

 

Αυτό που προβληματίζει έντονα με την τελευταία πυρκαγιά είναι το γεγονός ότι εκδηλώθηκε ταυτόχρονα με τη μερική άρση των απαγορευτικών μέτρων, όταν δηλαδή έληξε ο πορτοκαλί συναγερμός από την Πολιτική Προστασία που ίσχυσε για δύο 24ωρα.

 

Στην περιοχή θεωρούν ότι κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι δεν απαγορεύεται πλέον η κυκλοφορία στο δάσος.

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ