Ποταμιά

Αθωώθηκε από το μικτό ορκωτό δικαστήριο Δράμας την Παρασκευή 2 Ιουνίου ο 65χρονος από τη Θάσο που είχε κατηγορηθεί ότι τον Αύγουστο του 2022 είχε προκαλέσει τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε δασώδη περιοχή της Ποταμιάς μετά από εμπρησμό. 

Ο Γιώργος Παρσαλίδης με βίντεο και φωτογραφίες του μας παρουσιάζει μία δράση που έγινε στη Θάσο.

Με ανακοίνωση της η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ενημέρωσε για τα έργα που γίνονται για την κατασκευή κυκλικών κόμβων σε Παναγία και Ποταμιά, αναφέροντας πως αυτά θα ολοκληρωθούν μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου.

Πανθασιακό αντάμωμα με 9 πολιτιστικούς συλλόγους της Θάσου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 21 Απριλίου ανήμερα της Ζωοδόχου Πηγής στις κατασκηνώσεις της Ποταμιάς.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου με φωτογραφίες και ανακοίνωση της τονίζει πως οι κατασκηνώσεις της Ποταμιάς έχουν εικόνα εγκατάλειψης και λεηλασίας.

Τους λόγους για τους οποίους σταμάτησε το έργο της αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η πλημμύρα τον Νοέμβριο του 2019 στο δημοτικό διαμέρισμα της Ποταμιάς ρωτά η Λαϊκή Συσπείρωση.

 

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου κάτοικοι της Ποταμιάς στη Θάσο.

Δεν μπορεί στην εποχή μας όπου η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ το Τοπικό Διαμέρισμα Ποταμιάς - με βάση την πληθυσμιακή αύξηση που έχει

Δυο γυναίκες από το σπίτι τους στην Σκάλα Ποταμιά της Θάσου χρειάστηκε να απεγκλωβίσει το βράδυ της Τετάρτης 24 Αυγούστου από το σπίτι τους το οποίο είχε πλημμυρίσει από την έντονη βροχόπτωση.

Ολονύχτια θα είναι η μάχη όσων επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο της Θάσου. Η εικόνα είναι βελτιωμένη και χαρακτηρίζεται διαχειρίσιμη.

Αναφορές για απαράδεκτες συνθήκες διαμονής, πυροσβεστών που ταξίδεψαν εκατοντάδες χιλιόμετρα, για να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς στη Θάσο.

«Δεν υπάρχει καμία επιτελική οργάνωση, επιτελική καθοδήγηση, επιτελικό σχέδιο ή πλάνο!» αναφέρουν οι εθελοντές.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έλαβε η πυρκαγιά στη Θάσο, μετά την αναζωπύρωση τη νύχτα της Παρασκευής.

Έκκληση από Συλλόγους της Θάσου προς τους πολίτες για να προσφέρουν φαγητό, νερό, χυμούς σε όσους επιχειρούν στη φωτιά.

Για να καλύψει ο δημοσιογράφος το ρεπορτάζ θα κάνει τα πάντα, ακόμα και… γουρούνα θα καβαλήσει.

«Βλέπαμε την φωτιά σε δευτερόλεπτα να απλώνεται στις πλαγιές του βουνού και κανείς δε μπορούσε να κάνει κάτι, τρομοκρατηθήκαμε, βγήκαμε έξω και φωνάζαμε βοήθεια καιγόμαστε», λέει η Τάνια Τουλιά.

Πάνω από 200 άτομα εθελοντές από τα ξημερώματα της Πέμπτης δημιούργησαν αντιπυρική ζώνη (κομμό) στο βόρειοδυτικό μέτωπο της φωτιάς για την οριοθέτηση της.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στη Θάσο.

Με αφορμή της φωτιάς στη Θάσο, το meteokav προχώρησε σε ανάλυση των πυρομετεωτολογικών συνθηκών στην περιοχή τις επόμενες ώρες (παρακάτω βίντεο).

Εντολή στους κατοίκους και τους τουρίστες που διαμένουν στην περιοχή των Κοινύρων δόθηκε το πρωί της Πέμπτης 11 Αυγούστου να την εκκενώσουν προληπτικά λόγω του έντονου καπνού.

Έχουν ήδη σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ οι πυροσβέστες σήκωσαν και drone που συγκεντρώνει πληροφορίες.

Κάθε χρόνο, στα τέλη Ιουλίου, οι κάτοικοι της Ποταμιάς Θάσου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πολύγνωτος Βαγής» αναβιώνουν το έθιμο του «αναβροχιάρη».

«Είμαστε πεπεισμένοι για εμπρησμό», είπε στον KavalaNews 102.8 ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου, Κώστας Κοντογεωργίου.

Σελίδες