Ποταμιά

Δεν μπορεί στην εποχή μας όπου η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ το Τοπικό Διαμέρισμα Ποταμιάς - με βάση την πληθυσμιακή αύξηση που έχει

Δυο γυναίκες από το σπίτι τους στην Σκάλα Ποταμιά της Θάσου χρειάστηκε να απεγκλωβίσει το βράδυ της Τετάρτης 24 Αυγούστου από το σπίτι τους το οποίο είχε πλημμυρίσει από την έντονη βροχόπτωση.

Ολονύχτια θα είναι η μάχη όσων επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο της Θάσου. Η εικόνα είναι βελτιωμένη και χαρακτηρίζεται διαχειρίσιμη.

Αναφορές για απαράδεκτες συνθήκες διαμονής, πυροσβεστών που ταξίδεψαν εκατοντάδες χιλιόμετρα, για να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς στη Θάσο.

«Δεν υπάρχει καμία επιτελική οργάνωση, επιτελική καθοδήγηση, επιτελικό σχέδιο ή πλάνο!» αναφέρουν οι εθελοντές.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έλαβε η πυρκαγιά στη Θάσο, μετά την αναζωπύρωση τη νύχτα της Παρασκευής.

Έκκληση από Συλλόγους της Θάσου προς τους πολίτες για να προσφέρουν φαγητό, νερό, χυμούς σε όσους επιχειρούν στη φωτιά.

Για να καλύψει ο δημοσιογράφος το ρεπορτάζ θα κάνει τα πάντα, ακόμα και… γουρούνα θα καβαλήσει.

«Βλέπαμε την φωτιά σε δευτερόλεπτα να απλώνεται στις πλαγιές του βουνού και κανείς δε μπορούσε να κάνει κάτι, τρομοκρατηθήκαμε, βγήκαμε έξω και φωνάζαμε βοήθεια καιγόμαστε», λέει η Τάνια Τουλιά.

Πάνω από 200 άτομα εθελοντές από τα ξημερώματα της Πέμπτης δημιούργησαν αντιπυρική ζώνη (κομμό) στο βόρειοδυτικό μέτωπο της φωτιάς για την οριοθέτηση της.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στη Θάσο.

Με αφορμή της φωτιάς στη Θάσο, το meteokav προχώρησε σε ανάλυση των πυρομετεωτολογικών συνθηκών στην περιοχή τις επόμενες ώρες (παρακάτω βίντεο).

Εντολή στους κατοίκους και τους τουρίστες που διαμένουν στην περιοχή των Κοινύρων δόθηκε το πρωί της Πέμπτης 11 Αυγούστου να την εκκενώσουν προληπτικά λόγω του έντονου καπνού.

Έχουν ήδη σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ οι πυροσβέστες σήκωσαν και drone που συγκεντρώνει πληροφορίες.

Κάθε χρόνο, στα τέλη Ιουλίου, οι κάτοικοι της Ποταμιάς Θάσου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πολύγνωτος Βαγής» αναβιώνουν το έθιμο του «αναβροχιάρη».

«Είμαστε πεπεισμένοι για εμπρησμό», είπε στον KavalaNews 102.8 ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου, Κώστας Κοντογεωργίου.

Ημέρα εθελοντισμού και καθαριότητας η 28η Μαΐου και οι Gorgona Divers βρέθηκαν στην περιοχή του Ταρσανά στην Ποταμιά και προσέφεραν την βοήθειά τους για τον καθαρισμό του βυθού.

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σταθεροί και φορητοί, τεχνολογικός εξοπλισμός όπως πολυμηχάνημα - εκτυπωτή αλλά και προτζεκτόρες που συνοδευόταν από βιβλία, έφτασαν στο Δημοτικό

Είναι η καλύτερη δασκάλα στον κόσμο, όχι μία, ούτε δύο αλλά τρεις φορές.

Σελίδες