Τον φόβο ότι θα καταργηθούν υπηρεσίες στο Ειρηνοδικείο Θάσου, εκφράζει ο δικαστικός υπάλληλος στο νησί, Γιώργος Ταχμετζίδης. Όπως λέει υπάρχει μέχρι και καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης. 

 

Όπως εξηγεί, μιλώντας στον KavalaNews 102.8, το Ειρηνοδικείο εδώ και 3 χρόνια λειτουργεί χωρίς μόνιμο γραμματέα, καθώς ο μοναδικός έως τότε υπηρετών γραμματέας ανέλαβε χρέη αντιδημάρχου στο Δήμο Θάσου.

 

«Όλες οι υπηρεσίες έχουν μειωμένο προσωπικό. Πανελλαδικά, από τους 9.000 περίπου δικαστικούς υπαλλήλους μας λείπουν οι 3.500. Η περιφέρεια σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος», λέει χαρακτηριστικά.

 

Η δυναμική που θα πρέπει να έχει το Ειρηνοδικείο για να «τρέχει» είναι τρεις γραμματείς συν τον ίδιο, όπως εξηγεί.  

 

«Υπάρχει καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης γιατί δεν “κινείται” το Ειρηνοδικείο όπως πρέπει. Και όσο δεν κινείται δεν παρουσιάζει έργο. Αυτό είναι επικίνδυνο γιατί τρία χρόνια τώρα δεν παρουσιάζει στατιστικά που είχαμε μέχρι το 2018. Πάντα κρίνεται η κατάσταση ενός γραφείου από το τί παράγει. Ενόψει των πλάνων της κυβέρνησης για συγχωνεύσεις διοικητικών δικαστηρίων μπορεί να πάμε σε κλείσιμο της υπηρεσίας αφού δεν θα έχει να παρουσιάσει σοβαρό έργο», λέει ο κ. Ταχμετζίδης.

 

Κάποιες λύσεις δινόταν με μετακινήσεις εκ περιτροπής από την Καβάλα, αλλά σύμφωνα με τον κ. Ταχμετζίδη «το πρόβλημα δεν μπορούν να το λύσουν και έχει και πολλούς που δεν έχουν πληρωθεί τις μετακινήσεις τους».

 

«Ο Δήμος Θάσου, όσον αφορά το προσωπικό δεν έχει κάνει κάτι. Κινείται κυρίως για την μετεγκατάσταση του κτιρίου στην πρώην ΔΟΥ».

 

Το προηγούμενο διάστημα η Ένωση Δικαστικών Υπαλλήλων Καβάλας με ανακοίνωση της τονίζει τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και την ανάγκη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (δες ΕΔΩ).

 

Ακούστε όσα είπε ο κ. Ταχμετζίδης στον KavalaNews 102.8

 

 

 

 

*Στην φωτογραφία το Ειρηνοδικείο Θάσου