Με αφορμή την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού κυρίας Μενδώνη στην Καβάλα την Πέμπτη 12 Μαΐου, είναι ευκαιρία να διορθωθεί η αδικία που έγινε τον περσινό Μάιο σε βάρος του Μνημείου ΟΥΝΕΣΚΟ των Φιλίππων, του Βαπτιστηρίου της Λυδίας, της Αρχαίας Εγνατίας Οδού και άλλων μνημείων του τόπου μας.

 

Τα μνημεία αυτά αποκλείστηκαν πέρσι από τα Δίκτυα Πολιτιστικών Διαδρομών για τα “Βήματα του Απ. Παύλου” και την “Αρχαία Εγνατία Οδό”, που προωθεί το Υπουργείο Πολιτισμού.

 

Αυτό σημαίνει ότι είμαστε έξω από τις ψηφιακές εφαρμογές που θα χρηματοδοτηθούν με 1.000.000 ευρώ για την κοινή προβολή και διαφήμιση, την κοινή ανάδειξη των μνημείων που συμμετέχουν σε αυτές τις διαδρομές.

 

Δυστυχώς, είμαστε – για ακόμη μία φορά – έξω από δίκτυα που θα μας φέρουν επισκέπτες και έσοδα!

 

Καλούμε τον Δήμαρχο Καβάλας να διεκδικήσει την ένταξη των μνημείων μας στις Πολιτιστικές Διαδρομές, όπως επίσης να θέσει στην Υπουργό Πολιτισμού το πολύ σοβαρό ζήτημα του χαρακτηρισμού των οικισμών των Κρηνίδων και της Λυδίας ως αρχαιολογικών χώρων και των σοβαρών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η δέσμευση αυτή στους δημότες σχετικά με τη συντήρηση και την αξιοποίηση των κατοικιών και των περιουσιών τους.

δελτίο Τύπου