Τη σύσταση αυτόνομης μονάδας χημειοθεραπείας προβλέπει η τροποποίηση-συμπλήρωση του οργανισμού στο νοσοκομείο Δράμας.

 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ, Κώστας Μπλούχος, μετά την τροποποίηση, διαμορφώνονται Διατομεακά Τμήματα με δυναμικότητα οκτώ κλινών ως εξής:

 

- Βραχείας Νοσηλείας

- Αυτοτελές Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ)

- Μονάδα Χημειοθεραπείας

 

Επίσης συστήνονται:

 

- Δύο (2) θέσεις ειδικότητας Παθολογικής Ογκολογίας, με ταυτόχρονη σύσταση ειδικότητας.

- μια (1) θέση ειδικότητας Πνευμονολογίας –Φυματιολογίας

- μια (1) θέση ειδικότητας Ενδοκρινολογίας-Διαβήτη-Μεταβολισμού, με ταυτόχρονη σύσταση της ειδικότητας

-και μια (1) θέση ειδικότητας Νεφρολογίας.

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: 

 

 

 

Τάνια Ελευθεριάδου: «Κατόπιν...αδρανειών μου»

 

Σε ανάρτηση της η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου, σχολιάζει τα καλά νέα για την Δράμα και ασκεί κριτική στους κυβερνητικούς βουλευτές της Καβάλας ώστε να παλέψουν για τη σύσταση Ογκολογικής κλινικής, πλήρως στελεχωμένης. 

 

Όσα λέει η κ. Ελευθεριάδου:

 

"Το ταλαιπωρημένο Νοσοκομείο Δράμας, με τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, την οριακή κατάσταση λειτουργίας εν μέσω πανδημίας (σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι εργαζόμενοί του και τα αναδεικνύει ο σ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος) αποκτά Αυτόνομη Μονάδα Χημειοθεραπείας, μετά την δημοσιευμένη σε ΦΕΚ της απόφασης τροποποίησης-συμπλήρωσης του Οργανισμού του.

 

Σαφώς και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ολιστική θεραπεία των καρκινοπαθών συμπολιτών μας. Η προστασία της ανθρώπινη ζωής και η θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρώτιστο μέλημα. Εξάλλου, εμείς δεν θεωρούμε ότι κάθε πόλη δεν χρειάζεται να έχει ένα ισχυρό νοσοκομείο-άποψη που συμμερίζεται ο κ. Μητσοτάκης.

 

Δεν γίνεται όμως να μην αναφερθούμε στην- για μία ακόμα φορά- αδράνεια και ανικανότητα των κυβερνητικών βουλευτών (ανάμεσά τους-μην το ξεχνάμε-και ένας Υπουργός), οι οποίοι έχουν το "κατόπιν ενεργειών" παρά πόδα. 

 

Άντι, λοιπόν, να παλέψουν για τη σύσταση Ογκολογικής κλινικής, πλήρως στελεχωμένης, με τμήμα Ακτινοθεραπείας και Χημειοθεραπείας,  να στελεχώσουν το ενδοσκοπικό και να το μετατρέψουν σε επεμβατικό με διενέργεια ERCP (Eνδοσκοπική Παλίνδρομη Χολαγγειο- παγκρεατογραφία)- που για να γίνει σήμερα στο Νοσοκομείο Καβάλας, απ' ό,τι μαθαίνω, πρέπει να παρακαλέσουν από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Λάρισα, να συστήσουν τμήμα επεμβατικής ακτινολογίας και γενικότερα, να πιάσουν το νήμα από εκεί που το άφησε η διοίκηση Καρασαββόγλου ( με τις αποφάσεις που και η τωρινή διοίκηση υιοθέτησε,) αρκούνται σε αυτάρεσκα δελτία Τύπου για δήθεν δικές τους παρεμβάσεις. 

 

Δυστυχώς για την Καβάλα, για μία ακόμα φορά είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Είναι ξεκάθαρο ότι θα σταθώ αρωγός στην προσπάθεια δημιουργίας Ογκολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Καβάλας. Ας αναλάβουν πρωτοβουλία οι κυβερνητικοί βουλευτές και θα μας βρουν στο πλάι τους".