Χωρίς τα εμβόλια της Pfizer αλλά με τον.... συνοδό υπάλληλο ήρθε το αεροπλάνο της γραμμής από την Αθήνα, το πρώτο αεροπλάνο μετά από χθες Δευτέρα το πρωί οπότε και η αεροπορική σύνδεση της Λέσβου διακόπηκε λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων.

 

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα stonisi.gr ενώ με ανακοίνωση του το Νοσοκομείο έκανε γνωστό ότι «όσοι συμπολίτες μας είχαν ραντεβού εμβολιασμού σήμερα μπορούν να προσέρχονται στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείο Μυτιλήνης για εμβολιασμό» σημειώνοντας ότι το εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργήσει  έως τις 10 το βράδυ, τελικά αποδείχθηκε ότι 5000 δόσεις εμβολίων έμειναν στην Αθήνα!

 

Άγνωστο παραμένει με τίνος ευθύνη δεν πραγματοποιήθηκε η μεταφορά των εμβολίων αλλά και το πότε θα εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες, υπολογίζονται σε 800, που έχασαν το ραντεβού τους χθες και σήμερα.

 

Ας σημειωθεί ότι από χθες το μεσημέρι διακόπηκε ο εμβολισμός με εμβόλια της Pfizer στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και στο Νοσοκομείο της πόλης αφού οι ισχυροί νότιοι άνεμοι δεν επέτρεπαν την μεταφορά των εμβολίων μια και όλες οι αεροπορικές πτήσεις ακυρώθηκαν.

 

Αργά χθες το βράδυ έφθασαν στη Μυτιλήνη με τη βραδινή πτήση 9.500 σχεδόν δόσεις εμβολίων κατά του κορονοιού, ώστε να καλυφθεί και η αυξημένη ζήτηση του τελευταίου διαστήματος αλλά και η απώλεια των ραντεβού λόγω έλλειψης εμβολίων