γράφει ο 

Γιώργος Καρανίκας

 

Στην τελευταία σύσκεψη στο Μαξίμου για τον εμβολιασμό των μαθητών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζοντας το πρόβλημα με τους εμβολιασμούς τόνισε ότι αυτό υπάρχει λόγω της προπαγάνδας των αντιεμβολιαστών.

 

Είπε ότι «γνωρίζουμε πια από δεδομένα τα οποία έχουμε ότι οι γενικότερες εκστρατείες ενημέρωσης έχουν πιστεύω σε έναν μεγάλο βαθμό εξαντλήσει τη δυναμική τους. Ο,τι έχουμε να πούμε το έχουμε πει γύρω από το θέμα της πανδημίας».

 

Και συνέχισε: «τα εμβόλια συνολικά είναι το μεγαλύτερο δώρο το οποίο έχει κάνει η επιστήμη στην ανθρωπότητα- δεν αναφέρομαι μόνο στο εμβόλιο Covid- αναφέρομαι συνολικά στά εμβόλια. Αν και φοβάμαι ότι τους αντιεμβολιαστές δύσκολα θα μπορέσουμε να τους πείσουμε με τέτοια επιχειρήματα. Θεωρώ όμως ότι υπάρχει μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων που είναι έτοιμη να πειστεί»…

 

Η κατάσταση πλέον έχει πάρει έναν δρόμο ο οποίος θα οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις μια και ουσιαστικά θα μετατρέψουν την άρνηση κάποιων να εμβολιαστούν σε κίνημα το οποίο πιθανόν να αποκτήσει και πολιτικά χαρακτηριστικά.

 

Στοχευμένο πρόγραμμα ελέγχων σε όλη την επικράτεια με αντικείμενο τη διασφάλιση εφαρμογής των ειδικών κανόνων αποφυγής της Covid-19 έχει τεθεί ήδη  σε ισχύ από την Δευτέρα 13.9.2021 και μάλιστα θα έχει και χρονικό ορίζοντα, έως 31.3.2022 και θα το υλοποιούν η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ, την Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες Περιφερειών και τη Δημοτική Αστυνομία.

 

Το πρόγραμμα εστιάζει, μεταξύ άλλων, και στην ορθή εφαρμογή των μέτρων προστασίας στους κλειστούς χώρους των επιχειρήσεων που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό ατόμων, όπως καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, κλαμπ, κέντρα διασκέδασης, κινηματογράφους, γυμναστήρια κ.α.

 

Πραγματικά πάμε στην δημιουργία μιας «αστυνομίας» (ελπίζουμε όχι όπως αυτή που έκαναν και ξέκαναν για τα Πανεπιστήμια) η οποία μια και θα αποτύχουν οι έλεγχοι, θα συσταθεί και ευκαιρία να απορροφήσει χιλιάδες νέους εργαζόμενους, χτυπώντας και την ανεργία.

 

Δηλαδή είναι να απορεί κανείς ποιος τα σκέφτεται όλα αυτά;

 

Διαβάζω ότι ήδη ισχύει «ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε όλο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα υποχρεούνται σε:

 

Ένα (1) εργαστηριακό rapid test /εβδομάδα, που πραγματοποιείται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου 10 ευρώ/τεστ (!). Αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη.

 

Μέχρι πριν μερικά 24ωρα 10 ευρώ τέστ σε εργαστήρια δεν υπήρχε, κόστιζε 20 ευρώ

 

Πάμε παρακάτω. Ένας καφετζής σε ένα χωριό που ψήνει 20 καφέδες την μέρα και δεν θέλει να εμβολιαστεί θα πρέπει να κάνει το τέστ. Για ένα την εβδομάδα, θα παίρνει το λεωφορείο του ΚΤΕΛ ή το αυτοκίνητό του, θα πηγαίνει στο χωριό ή την πόλη συνήθως που έχει εργαστήριο για να πάρει το πιστοποιητικό.

 

Με άλλα λόγια καλύτερα να το κλείσει το καφενείο παρά να μπει σε όλη αυτή τη φάση ή να πουλάει στη ζούλα κι ότι γίνει για να μην κολλήσει τους συγχωριανούς του;

 

Την ίδια ώρα στις εκκλησίες γίνονται μνημόσυνα, κηδείες, γάμοι κ.λ.π.

 

Την ίδια ώρα σε σπίτια, εξοχές και άλλα σημεία γίνονται μαζώξεις με μπάρμπεκιου και τσίπουρα…

 

Ωραία πράγματα…

 

Πάμε παρακάτω: «Ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες προς όλους τους ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς με αεροπλάνο, πλοίο, τρένο και ΚΤΕΛ θα υποχρεούνται σε: Ένα (1) εργαστηριακό rapidtest έως 48 ώρες πριν το ταξίδι για τους ενηλίκους και τους ανηλίκους 12-17 ετών.

 

Self test για τους ανηλίκους 5-12 ετών που πραγματοποιείται έως 48 ώρες πριν το ταξίδι αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του ταξιδιώτη 10 ευρώ /τεστ. Αποδεικνύεται με υποχρεωτική επίδειξη βεβαίωσης αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr στο check-inκάθε μεταφορικού μέσου και έλεγχο γνησιότητας με την εφαρμογή covid free app από τον ιδιώτη.

 

Για να πας με το ΚΤΕΛ ή το Αστικό (;) στην δουλειά σου από το χωριό σου στην πόλη θα πρέπει να κάνεις τεστ; Κι αν πρέπει να πας στην πόλη για να κάνεις το τεστ, το χαρτί θα πρέπει να επιδείξεις σε ανάλογο έλεγχο;

 

Αυτά είναι λίγα από τα σημεία που θέλουν πραγματικά επεξηγήσεις.

 

Από την άλλη μπορεί κάποιος σοφός που παίρνει αυτά τα μέτρα (ελαφρά τη καρδία), να μας πει, αν όλοι αυτοί οι εμβολιασμένοι, είναι καθαροί από τον ιό;

 

Θα γίνει και να μου το θυμηθείτε της τρελής το πανηγύρι!

 

Βασικά ΕΛΑΣ, Επιθεώρηση Εργασίας, δημοτική αστυνομία και ελεγκτικές υπηρεσίες περιφερειών είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ανταποκριθούν και θα αναγκαστεί (:) η Κυβέρνηση να δημιουργήσει την ΕΛ.ΑΣ.Ε. (Ελληνική Αστυνομία Εμβολιασμένων)!