Την ευκαιρία να μιλήσει με φορείς και πολίτες του νησιού της Θάσου είχε η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου, συνοδευόμενη από το συντονιστή της ΝΕ Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κώστα Μορφίδη, το συντονιστή και τον αν. συντονιστή ΟΜ Θάσου Μπάμπη Παπακυριακού και Σωτήρη Χατζηπαναγιώτου καθώς και το μέλος της ΝΕ του κόμματος Δημήτρη Φελούκη.

 

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε λόγω της εξαιρετικά δύσκολης συγκυρίας για το νησί, καθώς η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 τον προηγούμενο μήνα, σήμανε γενικό συναγερμό.

 

Η κ. Ελευθεριάδου και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκαν, αρχικά, το Κ.Υ. Θάσου, όπου και ενημερώθηκαν από το Θωμά Αγγελόπουλο για την εξέλιξη της πανδημίας στο νησί, καθώς και τη διαδικασία εμβολιασμού, τονίζοντας το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη μη αποστολή εμβολίων της εταιρείας AstraZeneca, που έχει ως αποτέλεσμα να μην προχωρούν οι εμβολιασμοί σε συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

 

Η βουλεύτρια τόνισε ότι την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση κάνει σημαία το πιστοποιητικό εμβολιασμού, κωλυσιεργεί και δεν φροντίζει ώστε να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν περισσότερο τμήμα του πληθυσμού μιας τουριστικής περιοχής, ενώ πρόσθεσε ότι και εδώ η Κυβέρνηση επέλεξε να μην "εκμεταλλευτεί" την πανδημία για να ενισχύσει το ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό. 

 

Επιπρόσθετα, αξιολογήθηκε ως δυσμενής η συνθήκη της μη πραγματοποίησης δρομολογίων στη γραμμή Καβάλα-Πρίνος, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή κατοίκων του νησιού.

 

Μάλιστα, παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, το νησί παραμένει αποκομμένο από την πρωτεύουσα του νομού, με αποτέλεσμα την καθημερινή ταλαιπωρία των κατοίκων του. 

 

Τέλος, ο κ. Αγγελόπουλος ρωτήθηκε αν προχωρά η δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού (τον δρόμο της δημιουργίας της άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ με νομοθετική ρύθμιση) για να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι, για μία ακόμα φορά, οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές ποντάρουν σε ένα εμπόριο ελπίδας, καθώς οι δημόσιες εξαγγελίες τους και δεσμεύσεις τους απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα. 

 

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία του κόμματος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπαιδευτικούς, γονείς, ιατρικό προσωπικό, εργαζόμενους, ανθρώπους της εστίασης και εμπόρους, οι οποίοι μετέφεραν την αγωνία τους λόγω της μηδαμινής στήριξης που έχουν λάβει από την κυβέρνηση, καθώς και την αγανάκτησή τους για την κυβερνητική πολιτική, η οποία συνεχίζει να αναπτύσσεται χωρίς σχέδιο. 

 

Η κ. Ελευθεριάδου αναφέρθηκε στην  έναρξη της τουριστικής περιόδου, η οποία πλησιάζει, τονίζοντας ότι η έλευση χιλιάδων τουριστών, χωρίς σχέδιο, με τους ανθρώπους του κλάδου να μην γνωρίζουν πώς θα πορευτούν, με τη διενέργεια εμβολιασμών να έχει "κολλήσει" λόγω έλλειψης εμβολίων (παρά την άψογη δουλειά των ανθρώπων του Κέντρου Υγείας), με τους γονείς να είναι σε διαρκή αγωνία για τη διασπορά του ιού εντός της μαθητικής κοινότητας, είναι στοιχεία που θα πρέπει να αξιολογηθούν ως ιδιαιτέρως σημαντικά και να δοθεί η απαραίτητη σημασία από τα αρμόδια υπουργεία, ώστε να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η Θάσος ως τόπος δεύτερης κατηγορίας.