δρομολόγια

Πρόταση για τρία δρομολόγια στην γραμμή ΠρίνουΚαβάλας για τη δρομολογιακή περίοδο 1-11-2021 μέχρι 31-10-2022

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας τροποποιεί τα δρομολόγια του μέχρι και την Παρασκευή 30 Απριλίου.

Διευκρινίσεις αναφορικά με την ΚΥΑ για το ποιες μετακινήσεις από την ηπειρωτική Ελλάδα και προς τα νησιά και αντιστρόφως επιτρέπονται, δόθηκαν από το αρμόδιο υπουργείο.

Ο Βουλευτής  Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, στα πλαίσια της σημερινής συνάντησής του με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, συζήτησαν το ακανθώδες ζήτημα  της πορθμειακής γραμμής Καβάλας – Πρίνου.

Η πανδημία δεν είναι δικαιολογία για να κρατούν κλειστή τη γραμμή οι τρεις ναυτιλιακές γραμμές είπε μιλώντας στον kavalanews 102,8 ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας Νίκος τσιλογεώργης. 

Μετά και το κλείσιμο όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης τα δρομολόγια από την Τρίτη (16/3) τροποποιούνται.

 

Αναλυτικά: 

 

«Συνεχίζεται η αδιαλλαξία των ναυτιλιακών εταιριών που εκμεταλλεύονται τις πορθμειακές  γραμμές της Θάσου-Καβάλας, με στήριγμα την αντιλαϊκή  πολιτική της κυβέρνησ

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της Θάσου μετά τη νέα διακοπή των δρομολογίων στην πορθμειακή γραμμή Πρίνου-Καβάλας. «Ο εμπαιγμός έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του. Το υπουργείο Ναυτιλίας πρέπει να βρει λύση», είπε στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβαλας, Νίκος Τσιλογεώργης. 

Με επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τους βουλευτές, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και τον δήμαρχο Θάσου, ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Θασιακή Κίνησης – Πάμε Μαζί» Δημήτρης Θεοδωρίδης, ζητά άμεση επαναφορά της γραμμής Πρίνου-Καβάλας

Την ευκαιρία να μιλήσει με φορείς και πολίτες του νησιού της Θάσου είχε η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

"Να σταματήσει η κοροϊδία και η απαξίωση των κατοίκων της Θάσου" ζητά ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί» Δημήτρης Θεοδωρίδης

Αχόρταγους και προκλητικούς τους πλοιοκτήτες που εκμεταλλεύονται τις θαλάσσιες συγκοινωνίες της Θάσου χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η τομεακή επιτροπή Θάσου του ΚΚΕ με αφορμή την απόφασή τους να διακόψουν και πάλι τα δρομολόγια μετά τη λήξη της επιδότησης

Χωρίς δρομολόγια θα μείνει ξανά η γραμμή του Πρίνου από την Δευτέρα 1η Μαρτίου. Στις 8 Φεβρουαρίου μετά από επιδότηση των εταιριών, δρομολογήθηκε πλοίο το οποίο εκτελούσε ένα δρομολόγιο την ημέρα και χωρίς τα Σαββατοκύριακα. 

Την Δευτέρα (8/2) ήταν η μέρα επανέναρξης δρομολογίων στην γραμμή Πρίνος – Καβάλα. Ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι δεν επέτρεψαν τον δρομολόγιο από Καβάλα να γίνει. 

Αρχίζουν από αύριο Δευτέρα τα δρομολόγια στη γραμμή Πρίνου – Καβάλας. Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Καβάλας θα πραγματοποιείται καθημερινά ένα δρομολόγιο. Στις 7:15 από το λιμάνι του Πρίνου και στις 14:00 αναχώρηση από την Καβάλα.

Ξεσαλωμένοι οι πλοιοκτήτες της πορθμειακής γραμμής από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που, υπηρετώντας την ελευθερία δράσης του κεφαλαίου, έχουν μετατρέψει τις θαλάσσιες συγκοινωνίες σε οικονομικό τους τσιφλίκι, έρχονται τώρα αδίστακτα και αξιώνουν επιπρόσθετα προνόμια, νέες επιδοτήσεις για την επαναλειτουργία της γραμμής Πρίνου-Καβάλας.

Η εξέλιξη της ναυτιλιακής σύνδεσης της Θάσου με το ηπειρωτικό τμήμα του Νομού Καβάλας μέσα σε 60 χρόνια αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που παραθέτει ο Χριστόδουλος Γιάννογλου από τα Λιμενάρια.

Χωρίς δρομολόγια θα παραμείνει η γραμμή Καβάλα-Πρίνος για τουλάχιστον ακόμα εβδομάδα.

 

Αλλαγές στα δρομολόγια του Aqua Blue ανακοινώθηκαν, εξαιτίας της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού, αλλά και ενόψει του ετήσιου δεξαμενισμού του.

 

Χωρίς δρομολόγια θα παραμείνει η πορθμειακή γραμμή Πρίνου – Καβάλας. Όπως όλα δείχνουν τουλάχιστον μέχρι τις 20 Ιανουαρίου δεν πρόκειται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια. 

 

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συνάντησε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου.

 

Για μία ακόμη εβδομάδα τουλάχιστον θα μείνει χωρίς δρομολόγιο η πορθμειακή γραμμή του Πρίνου. 

 

Σελίδες