δρομολόγια

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοινώνεται ότι κατά τη διάρκεια του τετραημέρου του Αγίου Πνεύματος η διακίνηση επιβατών και οχημάτων από και προς το νησί της Θάσου είχε ως εξής:

Αυξάνονται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα-Πρίνος και Κεραμωτή-Λιμένας από σήμερα Σάββατο 1 Ιουνίου.

Την Πέμπτη (18/04) ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια της γραμμής Λήμνος-Αη Στράτης-Λήμνος-Καβάλα.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που αναμένονται την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 το Ε/Γ – Ο/Γ Anemos θα παραμείνει στο λιμάνι της Καβάλας και δεν θα πραγματοποιήσει το δρομολόγιο από Καβάλα προς Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο και Λαύριο.

Χωρίς δρομολόγια είναι από το πρωί της Τρίτης η γραμμή Καβάλα - Πρίνος λόγω του απαγορευτικού απόπλου που εξέδωσε το Λιμεναρχείο Καβάλας.

Κλειστές είναι οι γραμμές Καβάλα-Πρίνου Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη λόγω των ισχυρών ανέμων 8 και 9 μποφόρ.

Σε μια επιθετική κίνηση προχωρά η εταιρεία Thassos Ferries συμφερόντων Γιάννη Μητσόπουλου μειώνοντας τις τιμές στα εισιτήρια στην γραμμή Λιμένας – Κεραμωτή έως και 60% σε σχέση με τις προηγούμενες τιμές.

“Φέτος το μισό νησί της Θάσου θεωρείται… μη επιλέξιμη και κατοικήσιμη περιοχή για τους πλοιοκτήτες του νησιού και κατά προέκταση από τους εκλεγμένους άρχοντες της Καβάλας”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτηση του στα social media ο Λάμπρος Μαραμπού.

Για τον αριθμό των δρομολογίων που θα εκτελούνται κατά τη χειμερινή περίοδο, καθημερινά από Πρίνο προς Καβάλα, αντέδρασαν 18 φορείς και σύλλογοι της Θάσου και της Καβάλας.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας για τη μείωση των δρομολογίων των αεροπορικών πτήσεων από το αεροδρόμιο της Καβάλας προς Αθήνα, αναφέροντας χαρακτηριστικά “δεν μπορούμε να μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη στην Καβάλα και αντί να τονώσουμε την κίνηση του αεροδρομίου με περισσότερα δρομολόγια, μειώνουμε την κίνηση με λιγότερα δρομολόγια σε υψηλό κόστος σε σχέση με την Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλονίκη.”

Οριστικά αποδρομολογήθηκε το πλοίο Νικητής από τις γραμμές της Θάσου μετά τη σχετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών καθώς δεν είχε καταφέρει να αποσπάσει εγκαίρως τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Την αποδρομολόγηση του πλοίου «Νικητής» συμφερόντων Φιλιάγκου προτείνει ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ) στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 27 Απριλίου.

Η Thassos Seaways ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι τα δρομολόγια στις 05:00 από Θάσο και 06:00 από Κεραμωτή δεν θα εκτελεστούν λόγω εκτάκτου συμβάντος.

Δείτε ποια δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου 2023 και τη Δεύτερη μέρα του Πάσχα

Σταμάτησαν τα δρομολόγια από και προς τη Θάσο από τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας 3 Απριλίου και στις 2 πορθμειακές γραμμές από τον Λιμένα προς την Κεραμωτή και από τον Πρίνο προς την Καβάλα.

Με το ποσό των 50.000 ευρώ επιδοτεί το αστικό ΚΤΕΛ ο Δήμος Καβάλας για να αυξήσει τα απογευματινά δρομολόγια σε συγκεκριμένες συνοικίες.

τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν με στόρι στο Instagram αλλά και στην ροή των άρθρων στη κεντρική σελίδα.

Το πλοίο «Αγία Βαρβάρα» της Κοινοπραξίας Thassos Seaways από σήμερα Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και για έναν μήνα θα εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Καβάλα – Πρίνος.  

Δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο στις πορθμειακές γραμμές Καβάλας Πρίνου και Κεραμωτής - Λιμένα. Η απαγόρευση ισχύει μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι οπότε αναμένεται νέο δελτίο θυελλωδών ανέμων. 

Για ακόμα μια χρονιά οι κάτοικοι της Θάσου έρχονται αντιμέτωποι με τη μείωση των δρομολογίων, ιδιαίτερα στη γραμμή Πρίνου - Καβάλας.

Eπίσημο είναι πλέον ότι η πορθμειακή γραμμή της Θάσου ετοιμάζεται να περάσει για τα καλά σε μία νέα εποχή.

Με την έναρξη της χειμερινής περιόδου έχει προκύψει έντονη ανησυχία στους κατοίκους και φορείς  του νησιού με την πρόταση των ναυτιλιακών εταιριών για  μείωση των δρομολογίων

Σελίδες