Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας απευθύνει ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας για τις αλλαγές στην Παιδεία.

 

Η ανακοίνωση: 

 

"Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, 10 μήνες τώρα, αξιοποιούν την πανδημία και ψηφίζουν το ένα νομοσχέδιο μετά το άλλο. Συρρικνώνουν όλο και περισσότερο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

 

Ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καπνεργάτη την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 12.30, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις αποστάσεις ασφαλείας.

 

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των μελών του Συλλόγου που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην κινητοποίηση κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου τις 3 πρώτες του πρωινού κύκλου συμπληρωματική στις  3ωρες στάσεις εργασίας που  έχει ήδη κηρύξει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (3ωρη στάση εργασίας τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του ολοήμερου- απογευματινού κύκλου), ώστε να υπάρχει συνολικά 24ωρη απεργιακή κάλυψη για όσους συναδέλφους την χρειαστούν.

 

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στο Υπουργείο Παιδείας και διεκδικούμε:

 

• Εδώ και τώρα μέτρα για σχολεία ανοιχτά και ασφαλή, με βάση τις θέσεις του κλάδου.

 

• Να αποσυρθεί εδώ και τώρα η Υπουργική Απόφαση για το ωράριο των Νηπιαγωγών,

 

• Να καταργηθούν ο νόμος 4692/2020 και η Υπουργική Απόφαση για την εσωτερική – εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο.

 

• Πάρτε τώρα πίσω το σχέδιο νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για τα Πανεπιστήμια.

 

• Να ανακληθεί άμεσα η αντιδημοκρατική απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων.