Ματαιώθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για το 2021 λόγω έλλειψης απαρτίας, 16 παρόντες από τους 21 που απαιτούνται, καθώς απείχαν οι παρατάξεις της Δήμητρας Τσανάκα, του Μάκη Παπαδόπουλου, του Άρη Βέρρου καθώς και ο Νίκος Ξανθόπουλος (δες ΕΔΩ κι ΕΔΩ). 

 

Η παράταξεις που αποχώρησαν κατηγορώντας τον δήμαρχο για αδιαλλαξία και αυταρχισμό στις αποφάσεις του.

 

Αρχικά, οι πλειοψηφία των συμβούλων έδωσε το παρών στην διαδικτυακή κοπή της βασιλόπιτας από τον Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, Στέφανο και στη συνέχεια αποχώρησαν.

 

«Ένιωσα ότι έπρεπε διαμαρτυρηθούμε με ένα δυναμικό τρόπο. Σκοπός μας είναι να βοηθάμε τη διοίκηση. Αυτή είναι η δουλειάς μας, αλλά δεν πάμε καλά κ. Δήμαρχε» είπε η πρ. δήμαρχος και επικεφαλής της «Ανάσας για τον Δήμο» Δήμητρα Τσανάκα

 

«Δεν θέλω να φανεί ότι εγώ είμαι αυτός που δεν συζητώ. Θα μιλήσουμε οι αρχηγοί των παρατάξεων μέσα στην εβδομάδα ή την άλλη. ‘Όλοι θα κριθούμε στο τέλος» σημείωσε ο Θόδωρος Μουριάδης.  

 

«Το δημοτικό συμβούλιο τραυματίστηκε. Το να φεύγει κάποιος θα αποτελέσει πανελλαδική πρωτοτυπία. Θα είναι προσβλητικό για την πόλη ότι οι Καβλαιώτες δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Σας παρακαλώ κ. Δήμαρχε να αναλάβετε πρωτοβουλίες», είπε ο επικεφαλής της Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης, Βαγγέλης Παππάς

 

«Είναι δικαίωμα κάθε παράταξης να δείξει την αντίθεσή της είπε» ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Ποτόλιας.

 

Την θέση του από την παράταξη της «Ανάσας για τον Δήμο» της κ. Τσανάκα ο δημοτικό σύμβουλος Γιάννης Προμούσας