Σφοδρές αντιδράσεις στον εμπορικό κόσμο προκάλεσαν οι ανακοινώσεις για την λειτουργία της αγοράς με το μέτρο του click-away, δηλαδή με τη λειτουργία των καταστημάτων να περιορίζεται μόνο για την παράδοση παραγγελιών.

 

Την πεποίθησή τους ότι το click away (ραντεβού και ψηφιακές πωλήσεις) δεν θα μπορέσει να δώσει ανάσα και να λειτουργήσει στο λιανεμπόριο, αφού αποτελεί μόνο συμπληρωματική μέθοδο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ολοκληρωμένη λειτουργία της αγοράς λένε εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου.
 

"Συστήματα τύπου click away, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την ολοκληρωμένη λειτουργία της αγοράς. Όλο αυτό το διάστημα ακούμε και σεβόμαστε τη γνώμη των ειδικών και δεν παρεμβαίνουμε. Βλέπουμε όμως ότι οι ειδικοί παρεμβαίνουν σε ζητήματα της αγοράς", δήλωσε στο KavalaNews.GR ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης.

 

"Δεν έχει γίνει καμία διαβούλευση με τον εμπορικό κόσμο για να προτείνουμε και εμείς λύσεις και γι' αυτό υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση. Οι φορείς της αγοράς είναι δυσαρεστημένοι και οργισμένοι. Είναι ό,τι χειρότερο για τις μικρές επιχειρήσεις", συνέχισε ο κ. Κελγιώργης.  
 

Tα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά για τους καταναλωτές, θα ισχύσει το μέτρο της παραγγελίας εκ των προτέρων και εξ αποστάσεως και παραλαβή εκτός του καταστήματος, στην είσοδό του, όπου και θα γίνεται η πληρωμή ή θα έχει προπληρωθεί κατά την παραγγελία. Μια μέθοδος που έχει γίνει γνωστή ως click away.
 

"Με τη μέθοδο του click away μόνο το 10% των επιχειρήσεων μπορούν να δουλέψουν με αυτό τον τρόπο. Στην ένδυση, την υπόδηση χρειάζεται οπωσδήποτε φυσική παρουσία. Τι θα γίνει με αυτά τα καταστήματα. Μπορούσαμε να προτείνουμε λύσεις εμείς αν γινόταν κάποια διαβούλευση, για παράδειγμα να κλείνονται ραντεβού όπως στα κομμωτήρια, να μειωθεί ο αριθμός των ατόμων ανά κατάστημα και να υπάρχει φυσική παρουσία ενός ανθρώπου κάθε φορά" τονίζει ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.